Bursa de Valori a inregistrat, ieri, o corectie semnificativa dupa cresterea fulminanta din sedinta precedenta, protagonista fiind, si de data aceasta, piata SIF-urilor. Asadar, segmentul SIF-urilor a consemnat o variatie negativa de 4 procente, in t
Bursa de Valori a inregistrat, ieri, o corectie semnificativa dupa cresterea fulminanta din sedinta precedenta, protagonista fiind, si de data aceasta, piata SIF-urilor. Asadar, segmentul SIF-urilor a consemnat o variatie negativa de 4 procente, in timp ce indicii BET si BET-C au scazut, la randul lor, cu aproape 2 la suta. Se pare ca euforia investitorilor s-a mai potolit, ieri, dupa ce primele informatii privind modificarile legislative legate de SIF-uri au contribuit la o apreciere a cursului cu circa 7 procente. Lichiditatea bursiera a consemnat, de asemenea, o scadere pana la valoarea de 193,1 miliarde lei. Cea mai mare crestere de pe segmentul SIF-urilor a apartinut SIF Moldova, cu o depreciere a cursului de 5,22 la suta, pana la 10.900 lei pe actiune.
Scaderi semnificative au inregistrat si SIF Banat-Crisana, de 4,76 la suta, pana la 12.000 lei pe actiune, precum si SIF Oltenia, a carei cotatie a scazut cu 4,44 la suta, pana la 12.900 lei pe actiune. Cresterile de curs au fost putine si insotite de lichiditate redusa. Singura actiune care a crescut pe fondul unui rulaj mai mare de un miliard de lei a fost Turbomecanica, insa aprecierea acesteia a fost modesta, de 0,8 la suta, pana la 121.000 de lei pe actiune.
In fruntea cresterilor au stat, ieri, titlurile Excelent, cu o apreciere de 3,33 la suta, inchizand la 6.200 lei pe actiune. Cursul Vel Pitar a crescut, de asemenea, cu 1,35 la suta, pana la un pret de 15.000 de lei pe actiune. Ca de obicei, rulajul total a fost realizat aproape in totalitate de actiunile SIF-urilor, cu un aport de peste 119 miliarde lei, sugerand o presiune la vanzare.
SIF Oltenia a fost cel mai tranzactionat emitent, cu schimburi cifrate la 46,2 miliarde lei, urmat de SIF Banat-Crisana, cu un rulaj de 29,9 miliarde lei, si SIF Moldova, cu peste 28 miliarde lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.