Deputatii independenti Lavinia Sandru, Aurelian Pavelescu (foto) si Cozmin Gusa, au depus ieri, la Biroul Permanent al Camerei, o propunere legislativa de modificare si completare a Legii 51/1991, privind siguranta nationala. Aurelian Pavelescu a exp
Deputatii independenti Lavinia Sandru, Aurelian Pavelescu (foto) si Cozmin Gusa, au depus ieri, la Biroul Permanent al Camerei, o propunere legislativa de modificare si completare a Legii 51/1991, privind siguranta nationala. Aurelian Pavelescu a explicat ieri ca semnatarii proiectului legislativ cer adoptarea acestuia in proceduta de urgenta, argumentand ca "reglementarea faptelor grave de coruptie ca pericol la adresa sigurantei nationale reprezinta o prioritate de prim ordin". Propunerea legislativa vizeaza, in fapt, marirea cuantumului pedepselor pentru infractiuni la legea sigurantei nationale, pedepsele actuale nefiind in corcordanta cu gravitatea infractiunilor si consecintele acestora. Ca atare, Pavelescu a anuntat ca se va cere prin aceasta propunere legislativa ca pedepsele pentru organizarea unor structuri informative ilegale, care pot aduce atingere sigurantei nationale, sa fie cuprinse intre 10 si 25 de ani de inchisoare. Pe de alta parte, proiectul de lege vizeaza desfiintarea structurii de informatii din cadrul Ministerului Justitiei, structura care, a sustinut Pavelescu, functioneaza ilegal din 1997, si care nu-si gaseste justificarea juridica. Propunerea ii mai obliga pe angajatii serviciilor secrete sa faca declaratii pe propria raspundere privind actiunile de politie politica, prevedere care nu se regaseste in actuala lege. (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.