Relatiile de parteneriat social ale Guvernului cu organizatiile sindicale si patronale reprezentative la nivel national si cu organizatiile societatii civile vor fi stabilite si coordonate de un Departament pentru Dialog Social, s-a hotarat in sedint
Relatiile de parteneriat social ale Guvernului cu organizatiile sindicale si patronale reprezentative la nivel national si cu organizatiile societatii civile vor fi stabilite si coordonate de un Departament pentru Dialog Social, s-a hotarat in sedinta de ieri a Executivului. Departamentul pentru Dialog Social se va afla in subordinea primului-ministru si va fi o structura fara personalitate juridica, in cadrul aparatului de lucru al Guvernului. Printre atributiile sale se vor regasi: asigurarea legaturii Guvernului cu Consiliul Economic si Social, coordonarea metodologica si monitorizarea comisiilor consultative de dialog social, precum si organizarea intalnirilor primului-ministru cu reprezentantii partenerilor de dialog social. Departamentul va fi condus de un secretar de stat, numit prin decizie a primului-ministru. In termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a hotararii va fi stabilit un regulament privind organizarea si functionarea Departamentului. Numarul maxim de posturi este de zece, inclusiv demnitarul. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.