Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Craciunescu, a luat ieri cea mai dura masura de la numirea sa in functie. Daca in alte situatii din fotbalul romanesc s-a pus de fiecare data batista pe tambal - vezi meciurile trucate sau deciziile di
Presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Craciunescu, a luat ieri cea mai dura masura de la numirea sa in functie. Daca in alte situatii din fotbalul romanesc s-a pus de fiecare data batista pe tambal - vezi meciurile trucate sau deciziile diferitelor comisii federale - arbitrajul a tinut sa fie primul domeniu in care se taie in carne vie. Seful arbitrilor a anuntat ca arbitrul Ionica Serea va fi scos de pe lista FIFA, incepand cu luna septembrie, pentru prestatia sa de la meciul Dinamo - FC National, scor 4-0, din mansa secunda a semifinalelor Cupei Romaniei. Serea nu va mai fi delegat la nici un meci international pana atunci si va fi retrogradat pe termen nelimitat la Divizia C (Craciunescu a precizat ca Serea va ramane la acest nivel cel putin pana la finalul acestei editii de campionat). De asemenea, asistenul Ispas Cojocaru, care a oficiat la aceeasi partida, va fi retinut de la delegari internationale timp de un an si retrogradat pe termen nelimitat la Divizia C (nu s-a precizat un termen de referinta). Craciunescu a dat de inteles ca Serea a gresit grav la eliminarea lui McKain si la cele doua penalty-uri acordate lui Dinamo. "Am discutat cu cei din comisie si am ajuns la aceasta concluzie. Decizia a fost luata tot dupa ce m-am consultat impreuna cu ei. Asistentul Cojocaru, care i-a semnalizat faza eliminarii lui McKain si primul penalty, este si el vinovat, dar Serea stia, asa cum am discutat de multe ori la cursurile de instruire, ca el este conducatorul jocului si ca trebuia sa fie plasat astfel incat sa vada el ce se intampla", a spus Craciunescu. "Este cea mai urata zi din viata mea de cand am venit la CCA", a spus Craciunescu. "Serea era unul dintre arbitrii de perspectiva, insa a gresit si va plati pentru asta. Chiar daca ne confruntam cu lipsa arbitrilor de calitate, am preferat sa continuam pe acelasi drum pe care am mers pana acum. Arbitrajul romanesc este in crestere de credibilitate, nu mai sunt suspiciuni ca unul sau altul arbitreaza in functie de interesele cluburilor, dar greselile se platesc", a adaugat seful CCA. Craciunescu a precizat ca a discutat cu Serea atat miercuri seara, cat si ieri dimineata. "Mi-a spus ca a gresit si ca isi asuma acest lucru. Nu stiu ce s-a intamplat cu el, dar nu am date si nici nu pot sa cred ca greselile lui au fost provocate", a spus Craciunescu. Acesta a tinut sa atraga atentia ca si jucatorii, antrenorii si conducatorii ar trebui sa plateasca pentru anumite fapte si declaratii. "Toate lumea ne acuza, toti se pricep la arbitraj. Insa de greselile lor nu se ia nimeni", a mai spus Craciunescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.