Unul dintre acolitii lui Boerica, egipteanul El Araby M Abdou, a fost identificat si retinut de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, in colaborare cu ofiteri din cadrul Directiei de Investigati
Unul dintre acolitii lui Boerica, egipteanul El Araby M Abdou, a fost identificat si retinut de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, in colaborare cu ofiteri din cadrul Directiei de Investigatii Criminale - Serviciul Urmariri din cadrul IGPR si cu luptatori din cadrul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, egipteanul era dat in urmarire generala si trimis in judecata in lipsa in cauza privindu-l pe Genica Boerica. De asemenea, s-a stabilit ca egipteanul El Araby M Abdou, care din 1995 de cand intrase in Romania si pana cand a fost prins nu a avut drept legal de sedere, era cautat si de alte organe de urmarire penala inca din 1999, reusind pana in prezent sa se sustraga cercetarilor efectuate in mai multe cauze. In ceea ce-l priveste pe Genica Boerica, procurorii Ministerului Public precizeaza ca solicitarea sa de eliberare pe cautiune a fost respinsa de magistratii Sectiei I Penala a Tribunalului Bucuresti, la data de 13 aprilie 2005, dupa ce, la 3 martie, judecatorii Sectiei a II-a Penala a aceleiasi instante respinsesera si cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulata de acelasi inculpat.
Totodata, magistratii TMB au respins, prin incheierea de sedinta din data de 12 aprilie 2005, si cererea de liberare provizorie pe cautiune formulata de Vasile Stanescu, sotul invinuitei Niculina Eugenia Stanescu, arestata in aceeasi cauza.
La data de 21 martie, procurorii instantei supreme l-au deferit justitiei pe Genica Boerica, alaturi de alte 11 persoane, intr-un prim dosar privind obtinerea nelegala de restituire de TVA in valoare de peste 135 de miliarde de lei.
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism ii acuza pe Genica Boerica, Florentin Sargarodschi, Elena Popa, Vasile Stanescu, Nassar Mohamed, El Kholyh Nashat, El Tembedawy Khaed si El Araby M Abdou - ultimii patru cetateni egipteni, pe iordanienii Ayyoub Bassem si Al Switi Nail, pe iranianul Honar Sood Mostafa si pe irakianul Abdulhameed Shaban de spalare de bani si fals.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.