Incepand de astazi, o data cu anuntarea oficiala a listei producatorilor, furnizorilor si importatorilor auto acceptati in programul de innoire a parcului auto, 15.000 de romani, care detin autoturisme mai vechi de 12 ani, vor putea incepe sa adune a
Incepand de astazi, o data cu anuntarea oficiala a listei producatorilor, furnizorilor si importatorilor auto acceptati in programul de innoire a parcului auto, 15.000 de romani, care detin autoturisme mai vechi de 12 ani, vor putea incepe sa adune actele necesare obtinerii primei de 30 de milioane lei, suma care va constitui avansul pentru achizitionarea unui nou autoturism.
Pana la 1 aprilie, 22 de producatori, furnizori si importatori autorizati de automobile au depus solicitari pentru a se inscrie in program. Directorul Autoritatii Fondului pentru Mediu (AFM), Mihai Toti, ne-a precizat ca lista validata a acestora, precum si forma finala a listei cu societatile de dezmembrari, urmeaza sa fie data publicitatii in cursul zilei de astazi. "Singura informatie pe care o pot face publica este ca din 22 au fost validati 20. Doi au fost respinsi, iar unul nu a mai trecut prin comisia de analiza din cauza ca depasise termenul de inscriere", ne-a declarat seful AFM. In asteptarea termenului de 15 aprilie, unii producatori, furnizori si importatori auto spun ca deja si-au creat baze de date cu clientii interesati de program. "Oamenii vin, ne intreaba. Le-am spus sa astepte data de 15 aprilie, data dupa care pot parcurge formalitatile anuntate. Cei care s-au interesat au fost trecuti in baza de date ca potentiali clienti. Estimam ca perioada care va trece de la casarea autoturismului vechi pana la cumpararea altuia nou, va fi cuprinsa intre zece zile si trei saptamani", ne-a declarat consilierul comercial al societatii "Auto Meridian", Ciprian Belu. Si reprezentantii societatilor de dezmembrari sunt in asteptare.
"Dupa ce vom primi <>, proprietarii de masini mai vechi de 12 ani pot veni la noi pentru casarea acestora. Verificam starea tehnica a masinii si daca sunt intrunite conditiile prevazute de lege, proprietarii vor beneficia de prima de 30 de milioane ", a completat directorul Remat, Cornel Porumb.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.