Relatiile de parteneriat social ale Guvernului cu organizatiile sindicale si patronale reprezentative la nivel national, precum si cu organizatiile societatii civile vor fi coordonate de un Departament pentru dialog social, care va functiona in subor
Relatiile de parteneriat social ale Guvernului cu organizatiile sindicale si patronale reprezentative la nivel national, precum si cu organizatiile societatii civile vor fi coordonate de un Departament pentru dialog social, care va functiona in subordinea premierului.
Decizia a fost aprobata, ieri, in sedinta Guvernului, printr-o hotarare. Patronatele si sindicatele au primit vestea rezervat, mentionand, totusi, ca decizia Guvernului reprezinta un pas inainte in perspectiva dialogului social. "O astfel de promisiune exista din partea premierului de mai multa vreme. Sper sa ne fie intr-adevar util. Orice asemenea gest indreptat spre partenerii sociali nu poate decat sa ne bucure", a precizat Stefan Varfalvi, vicepresedintele UGIR. La randul sau, presedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, crede ca Guvernul a fost sensibil la neajunsurile partenerilor sociali. "Consider ca pentru problemele interministeriale ar trebui sa existe un vicepremier care sa fie capabil sa coordoneze dialogul social, pentru ca nu vrem sa incarcam prea mult agenda primului-ministru. Infiintarea acestui Departament cred ca poate reprezenta cheia dialogului social", este de parere liderul Cartel Alfa. Noua structura va fi condusa de un secretar de stat, numit prin decizie a premierului, si va functiona in baza unui regulament care va fi definitivat in 30 de zile de la data intrarii in vigoare a hotararii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.