Cel mai mare sindicat al muncitorilor in domeniul alimentar din SUA a depus o plangere impotriva companiei Wal-Mart, cerand Comitetului National al Relatiilor de Munca sa cerceteze daca firma a mituit unii angajati pentru a bloca activitatile sindica
Cel mai mare sindicat al muncitorilor in domeniul alimentar din SUA a depus o plangere impotriva companiei Wal-Mart, cerand Comitetului National al Relatiilor de Munca sa cerceteze daca firma a mituit unii angajati pentru a bloca activitatile sindicale, transmite Reuters. Plangerea sindicatului a survenit dupa ce Wall Street Journal a relatat, saptamana trecuta, ca fostul vicepresedinte al Wal-Mart, Tom Coughlin, ar fi finantat activitati indreptate impotriva sindicatului si ar fi platit membri importanti ai acestuia pentru a fi informat despre angajatii din magazine care sustin activitatile sindicatului. Sindicatul anunta ca Wal-Mart a utilizat fonduri proprii pentru a plati mita. Wal-Mart a comunicat ca a investigat in prealabil acuzatiile referitoare la plata unor reprezentanti sindicali si nu a gasit dovezi. Wal-Mart este cel mai mare angajator privat din SUA, cu peste 1,2 milioane de salariati. Compania a afirmat, in repetate randuri, ca nu este nevoie de sindicat, intrucat comunicarea cu personalul este foarte buna.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.