Vremuri grele pentru rechini, mai exact pentru "rechinii mari". Traian Basescu anunta ca Justitia lucreaza la dosare privind "un anumit numar de rechini mari", iar anchetele in desfasurare scot la lumina legaturile acestora cu mediile politice care i
Vremuri grele pentru rechini, mai exact pentru "rechinii mari". Traian Basescu anunta ca Justitia lucreaza la dosare privind "un anumit numar de rechini mari", iar anchetele in desfasurare scot la lumina legaturile acestora cu mediile politice care ii sustin.
"Va pot spune ca un anumit numar de <> mari se afla in prezent in colimatorul Justitiei. Si sunt oameni despre care se credea ca ar fi deasupra oricarei banuieli. Anchetele aflate in curs de desfasurare ne permit sa scoatem la lumina legaturile lor cu mediile politice care ii sustin", a afirmat seful statului intr-un interviu pentru "Le Figaro". Cat priveste neincrederea europarlamentarilor in capacitatea Romaniei de a se tine de cuvant, Traian Basescu ii invita pe acestia sa se documenteze la fata locului.
"Pentru a ramane politicos, as spune ca acesti parlamentari nu stiu despre ce vorbesc. Si ii invit sa vina aici, pentru a constata ca se insala. Este evident ca mai avem inca multe eforturi de facut pentru a aduce Romania la nivel, dar sunt categoric: ne vom respecta angajamentele", a explicat seful statului. Pe de alta parte, "Le Figaro" afirma ca, sustinand recent parteneriatul foarte apropiat cu Statele Unite si Marea Britanie, Basescu a deconcertat Franta, care a fost intotdeauna principalul sprijin al Romaniei pentru aderarea la UE, iar Michel Barnier i-a reprosat implicit, luna trecuta, ca nu are "reflex european".
"Este o neintelegere si este normal, deoarece francezii nu traiesc la granita de est a Uniunii Europene si a NATO. Nu au conflicte latente, cum este cazul, de exemplu, cu Transnistria", a explicat presedintele Basescu, adaugand ca Romania doreste sa stabileasca o relatie speciala cu Statele Unite si cu Marea Britanie pentru a securiza regiunea Marii Negre. Intrebat daca Uniunea Europeana subestimeaza pericolele, el a apreciat ca, pentru moment, numai SUA si Marea Britanie acorda cu adevarat interes acestei probleme. "Marturisesc ca sunt tulburat. Nu inteleg aceasta ostilitate fata de America (...). Daca Europa a reusit sa se redreseze la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, acest lucru s-a datorat unei solide relatii transatlantice, care a fost si cheia procesului de democratizare a tarilor din est dupa caderea comunismului. La 15 ani de la caderea zidului Berlinului, asistam la un nou val de schimbari istorice in fostul spatiu sovietic. Georgia, Ucraina, Moldova vor sa se apropie de Uniunea Europeana. Ar fi timpul ca UE sa renunte la politica pasiva, prin care ii bate amabil pe umar pe oameni si ii felicita. Este nevoie de un ajutor concret", a mai spus Basescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.