Banca Mondiala a acordat doua imprumuturi in valoare totala de 164,5 milioane de dolari pentru inchiderea minelor, a declarat Sulfina Barbu, ministrul Mediului, la Seminarul "Minerit modern in Romania - Implementarea legislatiei UE si impactul ei asu
Banca Mondiala a acordat doua imprumuturi in valoare totala de 164,5 milioane de dolari pentru inchiderea minelor, a declarat Sulfina Barbu, ministrul Mediului, la Seminarul "Minerit modern in Romania - Implementarea legislatiei UE si impactul ei asupra industriei miniere europene". Reamintim ca in 2000, o mare cantitate de apa cu cianuri a ajuns in raul Tisa de la iazul de decantare de la Baia Mare, unde exista o exploatare a aurului pe baza de cianuri. Potrivit declaratiilor reprezentantilor Ministerului Economiei si Comertului, prin opt hotarari de Guvern s-a aprobat inchiderea a 408 obiective miniere. Pana acum au fost inchise peste 130 de obiective, iar la alte 30 de mine si cariere sunt in derulare lucrarile de inchidere. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.