Ministrul consilier al Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti, Vladimir Zamorov, impreuna cu o delegatie a corpului diplomatic, a participat, ieri, in comuna ieseana Cucuteni, la dezvelirea monumentului ridicat in memoria unui ofiter necunoscut rus,
Ministrul consilier al Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti, Vladimir Zamorov, impreuna cu o delegatie a corpului diplomatic, a participat, ieri, in comuna ieseana Cucuteni, la dezvelirea monumentului ridicat in memoria unui ofiter necunoscut rus, ingropat in curtea bisericii din localitate. La ceremonie a participat si un detasament de militari de la Corpul 10 Armata din Iasi care a prezentat onorurile militare. Osemintele au fost descoperite in luna aprilie a anului trecut, la aproximativ 100 de metri adancime, in timpul unor lucrari pentru drumul principal. Dupa insemnele militare s-a constatat ca acestea sunt ale unui soldat rus, iar conducerea Primariei Cucuteni a anuntat Amabasada Federatiei Ruse la Bucuresti si a obtinut acordul pentru ca osemintele sa fie ingropate in curtea bisericii. Ulterior, in comuna s-a deplasat o delegatie a Ambasadei care a ridicat monumentul.
In ianuarie, in urma surparii unui mal, in satul Barbatesti au fost descoperite ramasitele altor sase soldati rusi. Osemintele lor au fost ingropate in curtea bisericii din sat de catre familia Grivinca. Ieri, delegatia Ambasadei Federatiei Ruse s-a deplasat la mormant, unde a depus coroane de flori. (Magda OLTEANU - ZIUA de Iasi)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.