Incepand din aceasta luna, primariile acorda ajutoare exceptionale tuturor copiilor din familiile aflate in dificultate, cuantumul fiind de 780.000 lei/copil/luna timp de patru luni. Perioada se poate prelungi pana la sase luni, in caz ca familia ben
Incepand din aceasta luna, primariile acorda ajutoare exceptionale tuturor copiilor din familiile aflate in dificultate, cuantumul fiind de 780.000 lei/copil/luna timp de patru luni. Perioada se poate prelungi pana la sase luni, in caz ca familia beneficiara nu a depasit situatia de criza in care se afla. Cuantumul ajutorului poate depasi suma de 780.000 lei, dar se acorda o singura data, pentru cheltuieli legate de proteze, medicamente, alte accesorii medicale sau interventii chirurgicale. Solicitantii trebuie, obligatoriu, sa fie in cautarea unui loc de munca, aflati in evidenta Agentiei de Ocuparea Fortei de Munca. Primaria Sectorului 3 anunta ca ajutoarele se acorda numai prin Dispozitie a primarului, in conformitate cu Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului. Documentul se emite in baza propunerii motivate a Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, a cererii si a anchetei sociale care justifica starea de necesitate a familiei. "Masura vine in sprijinul familiilor cu multi copii, pentru prevenirea abandonul scolar si cel familial, punand accent pe sustinerea copilului in familie si crearea unor conditii de viata decente pentru aceste persoane", ne-a declarat primarul Liviu Negoita. Pana in prezent, Directia de specialitate a analizat 71 de cereri si a acordat prestatii financiare exceptionale pentru 116 copii, in valoare totala de 285,5 milioane de lei.
Prestatia financiara exceptionala poate fi acordata urmatoarelor categorii de persoane: familii monoparentale; copii aflati in familia extinsa (bunici sau matusi); familii care au copii cu handicap; familii aflate in evidenta Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului DGASPC, care beneficiaza de ajutor social, avand minimum trei copii in intretinere; familii cu multi copii, cu un venit lunar mai mic de 1.800.000 lei/membru de familie; copii ai caror parinti executa o pedeapsa privativa de libertate sau eliberati recent, cu conditia sa se afle in evidenta Agentiei de Ocuparea Fortei de Munca, in cautarea unui loc de munca.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.