Numarul angajatilor care vor fi disponibilizati in acest an, cu acordarea platilor compensatorii, din cadrul unor societati si companii nationale sau comerciale energetice va depasi un total de sapte mii angajati, cele mai multe disponibilizari urman
Numarul angajatilor care vor fi disponibilizati in acest an, cu acordarea platilor compensatorii, din cadrul unor societati si companii nationale sau comerciale energetice va depasi un total de sapte mii angajati, cele mai multe disponibilizari urmand sa fie efectuate la nivelul unitatilor miniere, transmite Mediafax. Surse din Ministerul Economiei si Comertului (MEC) au declarat ca cele mai multe disponibilizari vor fi operate la nivelul Societatii Nationale a Carbunelui Ploiesti (1757 angajati), al Companiei Nationale a Metalelor Pretioase si Neferoase Remin Baia Mare (1500 persoane), al Companiei Nationale a Cuprului, Aurului si Fierului Minvest Deva (1250 angajati) si al Companiei Nationale a Huilei Petrosani (1200 salariati). Pe lista unitatilor in care vor fi operate disponibilizari de personal se mai afla SN a Lignitului Oltenia Targu Jiu (450 angajati), SC Moldomin Moldova Noua (200 persoane), SC Cuprumin Abrud (171 salariati), SC Minbucovina Vatra Dornei (600 persoane), SC Baita Stei (150 angajati), SC Banat Anina (100 salariati), CN a Uraniului Bucuresti (50 persoane), SN a Sarii Bucuresti (200 angajati), precum si complexurile energetice Turceni (130 persoane) si Rovinari (70 salariati). Decizia a fost aprobata in sedinta de ieri a Guvernului, printr-o hotarare care a modificat lista aprobata anul trecut, prin HG 2.251/2004. Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, salariile compensatorii acordate persoanelor disponibilizate, conform legii, se vor cifra la o medie de 150 milioane lei, platite de-a lungul a doi ani. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.