Preºedintele Senatului, Nicolae Vãcãroiu, a anunþat cã plenul Camerei superioare a Parlamentului Romaniei va adresa, azi, un apel Adunãrii Naþionale a Irakului, pentru a contribui, prin atribuþiile specifice, l
Preºedintele Senatului, Nicolae Vãcãroiu, a anunþat cã plenul Camerei superioare a Parlamentului Romaniei va adresa, azi, un apel Adunãrii Naþionale a Irakului, pentru a contribui, prin atribuþiile specifice, la eliberarea ziariºtilor romani rãpiþi la Bagdad. Anunþul sãu vine dupã ce, in urmã cu cateva zile, Vãcãroiu pãrea cã renunþase la aceastã iniþiativã pe motiv cã "lucrurile sunt destul de confuze" ºi pentru cã, spunea el, "ar fi fost caraghios sã dãm o Declaraþie in aceste condiþii".
Acum, insã, Senatul revine ºi hotãrãºte totuºi sã trimitã forului omolog irakian un apel pentru ca acesta "sã contribuie, prin acþiuni concrete, conforme atribuþiilor ºi autoritãþii de care se bucurã, la eliberarea ºi readucerea in Romania a compatrioþilor noºtri".
In acelaºi apel se afirmã cã dispariþia celor trei ziariºti romani, aflaþi in Irak cu scopul informãrii opiniei publice romaneºti, a produs o vie emoþie la nivel naþional ºi cã, in consecinþã, cetãþenii romani, mass-media ºi autoritãþile statului au acþionat, in limita posibilitãþilor ºi competenþelor, pentru eliberarea ºi intoarcerea ziariºtilor in þarã, sãnãtoºi ºi nevãtãmaþi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.