Celebrul designer american Tom Ford si-a anuntat revenirea in domeniul care i-a adus celebritatea internationala, la un an dupa plecarea precipitata de la Gucci, informand ca isi va crea propria marca si va avea o colaborare cu gigantul produselor co
Celebrul designer american Tom Ford si-a anuntat revenirea in domeniul care i-a adus celebritatea internationala, la un an dupa plecarea precipitata de la Gucci, informand ca isi va crea propria marca si va avea o colaborare cu gigantul produselor cosmetice Estée Lauder. Unul dintre cei mai influenti creatori de moda ai ultimului deceniu, el va lansa o gama de produse intitulata "Tom Ford for Estée Lauder" (Tom Ford pentru Estée Lauder), care va fi disponibila de la sfarsitul anului. De asemenea, americanul intentioneaza sa lanseze in primavara anului viitor o colectie mai ampla si o marca autonoma, Tom Ford Beauty. Aceasta din urma se bucura de colaborarea unui alt designer genial, Domenico De Sole, fostul director general al Grupului Gucci si colaborator mai vechi al lui Ford. "Domenico si cu mine formam o echipa formidabila (...) Este singurul creator de moda cu care m-am gandit sa ma asociez. Nu exista nici o alta persoana pe lumea asta cu care mi-as dori sa lucrez mai mult decat cu Domenico", a precizat Tom Ford. "Sunt absolut incantat de colaborarea cu Tom. Impreuna vom lansa in premiera adevarata marca de lux a secolului XXI", spune la randul lui Domenico.
Nascut in Texas in 1962, Tom Ford a parasit Gucci si Yves Saint-Laurent in primavara anului trecut, iar anuntul colaborarii sale cu Estée Lauder marcheaza revenirea pe piata produselor de lux. In cei zece ani cat s-a aflat la conducerea Gucci, Ford a transformat grupul italian aflat in declin intr-o multinationala sinonima cu luxul si senzualitatea. Vanzarile Gucci au crescut de zece ori in acest interval, de la 230 de milioane de dolari in 1994 la aproape trei miliarde in 2004. Dupa ce Gucci a cumparat Yves-Saint-Laurent si YSL Beauté, Tom Ford a preluat si directia artistica a acestora. Experienta s-a dovedit insa tumultuoasa, mai ales din cauza relatiilor dificile dintre Ford si Yves Saint Laurent.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.