Negocierile pentru eliberarea jurnalistilor romani rapiti in Irak sunt in toi. Declaratia-soc a presedintelui Traian Basescu a aruncat, practic, in aer ipoteza potrivit careia ostaticii ar fi fost recuperati in urma cu o saptamana de fortele Coalitie
Negocierile pentru eliberarea jurnalistilor romani rapiti in Irak sunt in toi. Declaratia-soc a presedintelui Traian Basescu a aruncat, practic, in aer ipoteza potrivit careia ostaticii ar fi fost recuperati in urma cu o saptamana de fortele Coalitiei.
"Suntem in legatura cu gruparea care ii detine pe jurnalistii romani!'', a declarat, ieri, seful statului, intr-un interviu pe care l-a acordat Radio Mix FM.
Totodata, seful statului a vorbit si despre intoxicarea mass-media din Romania, intoxicare facuta atat de persoane din tara, cat si din Irak si care a creat mari probleme echipei care negociaza eliberarea celor trei.
In acest context, un lucru este cert. Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian sunt tot in mainile rapitorilor, lucru confirmat chiar de presedintele Romaniei, care a precizat ca Celula de criza i-a contactat pe rapitori. Vestea buna a venit insa in urma cu doua zile, cand Administratia Prezidentiala a precizat ca ziaristii sunt in viata, fara a da insa alte detalii despre locul in care se afla. Pe de alta parte, Traian Basescu a spus ca a cerut tuturor serviciilor secrete informatii despre Omar Hayssam, date care ar fi fost furnizate si in urma cu 7 ani fostei puteri. Acest lucru demonstreaza ca sirianul facea inca de atunci afaceri ilegale in Romania, insa nimic nu a fost luat in seama de autoritati.
Seful statului s-a declarat optimist in ceea ce priveste readucerea acasa a celor trei si a precizat ca ar fi primul om care ar anunta ca sunt liberi.
De altfel, dupa ce acest caz va fi rezolvat, Traian Basescu promite ca nu va avea nici un fel de retineri in a informa opinia publica referitor la aceasta situatie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.