Parlamentul European a adoptat ieri, la Strasbourg, raportul intocmit de raportorul pentru Romania al Parlamentului European, Pierre Moscovich, cu 564 de voturi pentru, 59 impotriva si 41 de abtineri, iar cu 497 de voturi pentru, 93 impotriva si 71
Parlamentul European a adoptat ieri, la Strasbourg, raportul intocmit de raportorul pentru Romania al Parlamentului European, Pierre Moscovich, cu 564 de voturi pentru, 59 impotriva si 41 de abtineri, iar cu 497 de voturi pentru, 93 impotriva si 71 abtineri s-a votat avizul privind aderarea. Votul dat de parlamentarii europeni reprezinta semnalul pozitiv dat aderarii, procedura ce se va incheia la 25 aprilie, cand, la Luxembourg, se va semna tratatul de aderare.



Au fost doar 59 de voturi impotriva

Momentul de ieri nu a fost insa lipsit de emotii pentru Romania, existand un amendament prin care se cerea amanarea pana in 2006 a votului privind aderarea.
Pentru prima oara de cand a fost demarat procesul de aderare, Romania a obtinut mai multe voturi din partea europenilor decat Bulgaria, tara aflata in tandem cu noi pentru acest val al extinderii UE.
intreaga clasa politica romaneasca, in frunte cu Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu, a salutat ieri decizia Parlamentului European.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.