Ministerul Educatiei si Cercetarii lanseaza azi campania de informare "Student in Romania 2005 - Student in Spatiul European al Educatiei", destinata elevilor din clasa a XII-a interesati de admiterea in invatamantul superior. Programul se va desfasu
Ministerul Educatiei si Cercetarii lanseaza azi campania de informare "Student in Romania 2005 - Student in Spatiul European al Educatiei", destinata elevilor din clasa a XII-a interesati de admiterea in invatamantul superior. Programul se va desfasura pana la 21 aprilie anul acesta, in toate liceele din tara, in timpul lectiei de dirigentie sau a unor dezbateri organizate dupa cursuri. Fiecare liceu va alege o zi drept "Ziua viitorului student", cand elevii interesati de admiterea la facultate se vor intalni cu directorul liceului, cu dirigintii claselor a XII-a si cu alti invitati care le vor explica pe intelesul lor schimbarile introduse de MEdC in invatamantul universitar. Printre modificarile intervenite in ultima perioada se numara restructurarea sistemului pe doua cicluri de studii universitare (licenta - 3 ani, masterat - 2 ani), organizarea ciclului de licenta pe domenii de studiu, aplicarea Sistemului European de Credite Transferabile si inlocuirea foilor matricole cu Suplimentul de diploma.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.