In minutul 73 al sfertului de finala din UEFA Champions League dintre Inter si AC Milan, suporterii interisti nu au mai rezistat. Favoritii lor pierdusera de doua ori in campionat in fata "diavolilor", in tur au fost infranti la doua goluri diferenta
In minutul 73 al sfertului de finala din UEFA Champions League dintre Inter si AC Milan, suporterii interisti nu au mai rezistat. Favoritii lor pierdusera de doua ori in campionat in fata "diavolilor", in tur au fost infranti la doua goluri diferenta iar in minutul 30 Sevcenko le-a spulberat orice speranta de calificare printr-un gol de la marginea careului, la care Toldo a avut partea lui de vina. Constienti ca Inter a mai ratat un sezon, fanii au declansat iuresul in tribune si in teren. O avalansa de torte si diverse alte obiecte au inceput sa zboare spre Dida, portarul milanezilor. Acesta a incercat sa le indeparteze calm insa o fumigena l-a lovit violent in spate, iar brazilianul a cazut secerat la pamant, in timp ce proiectilele ultrasilor continuau sa aterizeze nestingherit. Markus Merk, arbitrul intalnirii, a luat decizia de a suspenda partida pentru 25 de minute, in speranta ca spiritele se vor calma. La doua minute de la reluarea meciului, insa, nebunia din tribune s-a pornit din nou, cu acelasi arsenal, petarde si sticle, moment in care Merk a decis suspendarea defintiva a partidei. Comisia de disciplina a UEFA se va intruni maine pentru a analiza evenimentele de pe "San Siro", insa singurele necunoscute sunt rezultatul oficial al partidei si masurile ce se vor lua impotriva Interului, deoarece forul continental a decis deja calificarea Milanului in semifinale. Roberto Mancini s-a declarat extrem de dezamagit de desfasurarea evenimentelor din tribuna si de pe gazon. "Nu stiu ce sa spun. Sunt dezolat de ceea ce s-a intamplat, dar prefer sa vorbesc despre fotbal. Sunt trist din cauza rezultatului inregistrat si a faptului ca ne-am enervat suporterii. Milan a marcat la prima ocazie pe care a avut-o si asa s-a scris istoria acestui meci. Sunt trist pentru ce i s-a intamplat lui Dida. Este un mare portar", a spus Mancini. De partea cealalta, Carlo Ancelotti, antrenorul lui Milan, a apreciat decizia arbitrului de a suspenda partida. "Dida a fost lovit in umar de o fumigena. Nu este grav, dar nu a mai putut continua partida. Trebuie luate masuri pentru ca asemenea lucruri sa nu se mai intample", a spus Ancelotti. In 2001 intalnirea din Cupa UEFA dintre Inter si Alaves a fost intrerupta sase minute dupa ce ultrasii au aruncat cu scaune si torte pe teren * In cealalta partida a serii, Chelsea a reusit sa obtina calificarea in semifinale dupa ce a pierdut la doar un gol diferenta, scor 2-3, pe terenul lui Bayern Munchen. Ballack, mijlocasul bavarezilor, a declarat ca echipa sa merita sa mearga mai departe. "Este suparator. Am avut o multime de ocazii dar Chelsea este o echipa extrem de abila", a spus conducatorul de joc german. De partea cealalta, Lampard, cel mai bun jucator in cele doua intalniri, a sustinut ca londonezii au mari sanse de a castiga trofeul. "Suntem mai puternici decat anul trecut si suntem foarte aproape de un nou trofeu", a declarat mijlocasul englez. (N.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.