Farul Constanta a sarbatorit aseara accederea in premiera in finala Cupei Romaniei, dupa ce a trecut in semifinale de Universitatea Craiova. "Marinarii" au pierdut ieri in Banie cu 1-2, dupa ce in tur castigasera cu 1-0, si merg mai departe gratie go
Farul Constanta a sarbatorit aseara accederea in premiera in finala Cupei Romaniei, dupa ce a trecut in semifinale de Universitatea Craiova. "Marinarii" au pierdut ieri in Banie cu 1-2, dupa ce in tur castigasera cu 1-0, si merg mai departe gratie golului inscris in deplasare. "Stiinta" a inceput tare jocul, oltenii parand in revenire de forma dupa startul mizerabil de retur, cu patru infrangeri din patru meciuri. Craiova a deschis scorul in minutul 13, dupa o gafa surprinzatoare a lui Curca, un portar excelent in acest campionat. Acesta a scapat in fata un sut puternic al lui Schumacher, permitandu-i lui Claudiu Dragan sa-si treaca in cont prima sa reusita in tricoul Universitatii. Oltenii au continuat sa controleze partida, iar Daouda a aprins tribunele prin golul marcat dintr-un corner executat de acelasi Schumacher. Era doar minutul 30 si oltenii anulasera deja scorul din tur, fiind calificati in finala. Euforia nu a tinut decat un minut, fiindca Pascovici (foto dreapta) a punctat pentru Farul, la o lovitura libera la care a gafat Guso. Partea a doua a fost si mai dezechilibrata, majoritatea fazelor petrecandu-se in jumatatea de teren a oaspetilor, care s-au multumit sa apere scorul care le aducea calificarea. Oltenii au presat, dar Plesan a sutat slab in minutul 51, la o noua greseala a lui Curca. Portarul constantenilor s-a revansat in ultimele minute, cand a avut doua interventii miraculoase, o data in fata lui Dragan (80) si a doua oara in fata lui Plesan (90). Echipa lui Grigoras putea rezolva problema calificarii mai devreme, insa doua contraatacuri in superioritate numerica au esuat din cauza lipsei de coordonare a atacantilor oaspeti. Petre Grigoras i-a putut folosi pentru prima data si pe Iulian Apostol si Adrian Senin, jucatori suspendati sase luni pentru dopaj. Cei doi au inceput meciul pe banca de rezerve si au fost trimisi in teren in partea a doua a jocului. Farul obtine o calificare, per ansamblu, meritata, instaland din nou tristetea in Banie. Constantenii primesc rasplata pentru o prima parte de campionat foarte buna, pe care au incheiat-o in primele cinci echipe, la egalitate de puncte cu locul doi, iar dupa cum joaca in acest an se pare ca Farul va incheia cu fruntea sus sezonul. Oltenii se afla pe ultimul loc in campionat, cu un picior in Divizia B, si trageau sperante sa renasca in acest meci de cupa, la care patronul Dinel Staicu a promis prime record, de 10.000 de euro de om. Calvarul Craiovei pare a fi fara sfarsit, mai ales ca duminica vor evolua din nou in fata propriilor suporteri, urmand sa infrunte liderul Steaua. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.