Laptele praf gratuit pentru bebelusii pana la un an nu a fost inca distribuit pentru aceasta luna. intarzierea se datoreaza noilor licitatii ce au fost organizate pentru desemnarea firmelor care vor da laptele praf. "Am fost sa iau laptele de care be
Laptele praf gratuit pentru bebelusii pana la un an nu a fost inca distribuit pentru aceasta luna. intarzierea se datoreaza noilor licitatii ce au fost organizate pentru desemnarea firmelor care vor da laptele praf. "Am fost sa iau laptele de care beneficiaza copilul meu, dat prin reteta de medicul de familie, iar de la Directia de Asistenta Sociala mi s-a spus sa sun dupa 15 aprilie ca sa-mi spuna cand se va da din nou si daca se va da acelasi tip de lapte sau nu", ne-a spus o mamica din sectorul 1, din Bucuresti.
Conform datelor Ministerului Sanatatii, de lapte praf gratuit beneficiaza circa 100.000 de bebelusi din toata tara si este vorba de aceia care nu pot fi alaptati de mame. Din cauza intarzierilor datorate realizarii licitatiilor, mamele au fost nevoite sa scoata din buzunar cateva sute de mii de lei pentru a asigura hrana bebelusilor. Dr. Alin Stanescu, consilier in Ministerul Sanatatii, ne-a asigurat insa ca "situatia se va rezolva imediat". "Licitatiile s-au incheiat deja, dar exista intotdeauna un termen de o saptamana pentru inregistrarea contestatiilor, daca acestea exista, si apoi imediat la nivel de judete se vor incheia noile contracte, laptele urmand sa ajunga din nou la copii", a mai precizat dr. Stanescu.
Un alt element neplacut ar fi ca in urma noii licitatii copiii sa nu mai beneficieze de acelasi tip de lapte. "Teoretic nu este bine ca unui copil mic sa-i fie schimbat laptele cu care s-a obisnuit. Unora, care sunt mai sensibili, le poate face rau. Pot aparea tulburari digestive si varsaturi. De asemenea, din cauza noului gust, pur si simplu ar putea refuza sa primeasca noul lapte", ne-a precizat dr. Mihai Munteanu, de la Spitalul Budimex.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.