Active in valoare totala de aproximativ 1.030 miliarde lei (circa 28 milioane euro) ale Combinatului de Utilaj Greu (CUG) Cluj, societate aflata in lichidare voluntara, vor fi scoase la licitatie la 22 aprilie, informeaza un anunt al firmei Lichidato
Active in valoare totala de aproximativ 1.030 miliarde lei (circa 28 milioane euro) ale Combinatului de Utilaj Greu (CUG) Cluj, societate aflata in lichidare voluntara, vor fi scoase la licitatie la 22 aprilie, informeaza un anunt al firmei Lichidator Grup SRL Iasi, citat de agentia Mediafax.
In luna februarie, lichidatorul a anuntat o alta licitatie la care urmau sa fie vandute active in valoare totala de 1.093 miliarde lei, mare parte din acestea fiind incluse si in noua lista de vanzare. Data-limita pentru depunerea documentelor de participare este 21 aprilie, licitatia publica deschisa cu strigare urmand sa fie organizata la sediul CUG Cluj in ziua urmatoare. Un numar de 29 de active apartinand platformei industriale CUG sunt scoase la vanzare cu preturi cuprinse intre cateva sute de milioane de lei si cateva miliarde de lei. Cea mai mare valoare a pretului de pornire a fost stabilita pentru sectia otelarie electrica si terenul aferent, la 170,7 miliarde de lei (4,7 milioane euro). Pentru una din cele doua turnatorii de otel a fost stabilit un pret de 108 miliarde de lei, in timp ce turnatoria de fonta si alte bunuri aferente au un nivel de pornire de la 142 miliarde de lei. Pe langa activele cuprinse in platforma industriala, vor fi vandute o cabana (11,1 miliarde de lei), o baza sportiva (92,4 miliarde de lei) si loturi de teren amplasate in orasul Cluj. Toate activele mentionate vor fi vandute in cadrul unei licitatii publice cu strigare de tip competitiv, respectiv la un pret in urcare sau in scadere, in functie de raportul dintre cerere si oferta. Fosta Autoritate pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului, actionarul majoritar al combinatului, a hotarat, in luna martie a anului trecut, sa inceapa procedurile de lichidare voluntara si dizolvare a 15 societati, printre care si CUG Cluj. Societatea era specializata in constructii si produse metalice. La sfarsitul anului 2003, CUG inregistra pierderi de 121 de miliarde de lei, in timp ce datoriile totale se ridicau la aproape 900 de miliarde de lei, depasind de aproape 2,5 ori capitalul social. Preturile de pornire a licitatiilor au fost calculate la cursul anuntat, marti, de Banca Nationala a Romaniei, de 36.251 lei/euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.