Actionarii Mittal Steel Co. au aprobat achizitia companiei americane International Steel Group Inc. (ISG) contra sumei de 4,5 miliarde de dolari, compania rezultata urmand sa devina cel mai mare producator mondial de otel, informeaza Mediafax. In cad
Actionarii Mittal Steel Co. au aprobat achizitia companiei americane International Steel Group Inc. (ISG) contra sumei de 4,5 miliarde de dolari, compania rezultata urmand sa devina cel mai mare producator mondial de otel, informeaza Mediafax. In cadrul unei sedinte extraordinare de la Rotterdam, actionarii au votat cu o majoritate covarsitoare in favoarea achizitionarii ISG si a integrarii companiei americane in cadrul celorlalte proprietati ale magnatului indian Lakshmi Mittal. Achizitionarea ISG reprezinta pasul final in incercarea Mittal de a surclasa principalul producator de otel, compania europeana Arcelor. Noul gigant a fost creat in decembrie, cand LNM Holdings a fuzionat cu Ispat International NV. Mittal a surclasat producatori americani ca Nucor Corp. si U.S. Steel Corp. In luna februarie, compania anglo-indiana a anuntat ca si-a marit de patru ori venitul net pe anul 2004 pe fondul cresterii preturilor otelului si a estimat ca piata va fi stabila in 2005. Profitul net anual a crescut la 4,7 miliarde de dolari, de la 1,2 miliarde de dolari, iar veniturile s-au majorat cu 132 la suta, pana la 22,2 miliarde de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.