Proiectul noii strategii de securitate nationala, discutat recent in cadrul unei sedinte a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, a generat dezbateri si discutii in diferite medii ale societatii romanesti. Avand in vedere importanta acestui demers si
Proiectul noii strategii de securitate nationala, discutat recent in cadrul unei sedinte a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, a generat dezbateri si discutii in diferite medii ale societatii romanesti. Avand in vedere importanta acestui demers si implicatiile majore ale acestuia pentru viitor, Casa NATO - Consiliul Euro-Atlantic Romania si-a propus initierea unei dezbateri asupra principalelor probleme si teme ce ar putea face obiectul viitoarei strategii de securitate. La invitatia Casei NATO, generalul (r) Constantin Degeratu - consilier de stat in cadrul Departamentului pentru Securitate Nationala al Administratiei Prezidentiale, a prezentat aspecte ale procesului de elaborare a acestei strategii, probleme strategice ce se doresc a fi clarificate si directii de actiune ce vor fi propuse in document. La discutie au participat reprezentanti ai unor institutii guvernamentale, organizatii neguvernamentale, institute de cercetare, specialisti pe probleme de securitate, precum si trei fosti ministri ai Apararii si un fost ministru de Interne, respectiv Nicolae Spiroiu, Victor Babiuc, Ioan Mircea Pascu si Constantin Dudu Ionescu. (R.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.