Nemultumiti de lipsa banilor, sindicalistii din imbunatatiri funciare vor picheta, incepand de astazi, timp de trei zile, Ministerul Agriculturii, solicitand implicarea urgenta a Guvernului pentru respectarea legislatiei din domeniul imbunatatirilor
Nemultumiti de lipsa banilor, sindicalistii din imbunatatiri funciare vor picheta, incepand de astazi, timp de trei zile, Ministerul Agriculturii, solicitand implicarea urgenta a Guvernului pentru respectarea legislatiei din domeniul imbunatatirilor funciare.
Cei 8.500 de salariati din acest sector cer aplicarea prevederilor din Codul muncii privind asigurarea a 75 la suta din salariile de baza pentru lucratorii aflati in somaj temporar. Adrian Cojocaru, vicepresedinte Cartel Alfa, a anuntat ca mai mult de 4.000 de angajati din sistem au stat pe timpul iernii acasa si normal ar fi fost sa primeasca trei sferturi din salariu. "Au fost platiti cu sume cuprinse intre cinci si 45 la suta din salariu", a declarat vicepresedintele Cartel Alfa. Acesta a aratat ca principala cauza pentru care actul normativ nu poate fi aplicat este ca nu exista suficiente fonduri pentru cheltuielile de personal. Liderul sindical a dezvaluit ca cele peste 2.500 de statii de pompare a apei, "care constituie un patrimoniu national", nu sunt pazite pentru ca nu exista bani. Daca in urma pichetelor, revendicarile sindicalistilor nu vor fi solutionate, programul de irigatii din acest an ar putea fi blocat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.