Audiere-maraton, ieri, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ). Magnatul imperiului Rompetrol a dat, mai bine de 5 ore, declaratii procurorilor Parchetului instantei supreme in legatura cu privatizarea rafinariei de la Navodari. Din

Audiere-maraton, ieri, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ). Magnatul imperiului Rompetrol a dat, mai bine de 5 ore, declaratii procurorilor Parchetului instantei supreme in legatura cu privatizarea rafinariei de la Navodari. Dinu Patriciu a venit, ieri dimineata, la intalnirea cu anchetatorii, insotit de doi avocati si "blindat" cu documente care, spune el, spera sa-i dovedeasca nevinovatia. Afaceristul este cercetat pentru inselaciune, spalare de bani si evaziune
fiscala, fiind pus, oficial, sub urmarire penala in urma cu doua saptamani. La inchiderea editiei, Patriciu se afla inca sub tirul intrebarilor magistratilor.
Dinu Patriciu, presedintele Consiliului de Administratie al Rompetrol, a fost audiat, ieri, mai multe ore de procurorii de la PICCJ in dosarul "Petromidia". Magnatul, insotit de avocatii Ovidiu Budusan si Dan Nastrut, s-a prezentat in fata anchetatorilor pentru a da o serie de lamuriri in legatura cu privatizarea rafinariei de la Navodari, despre care exista indicii ca s-au comis ilegalitati. La sosirea la sediul Parchetului instantei supreme, Patriciu a precizat ca a adus mai multe documente pentru a le pune la dispozitia procurorilor pentru clarificarea situatiei.
Ministerul Public informa, la 29 martie a.c., data la care magnatul a fost pus oficial sub acuzare, alaturi de membri ai conducerii grupului Rompetrol, pentru infractiuni economice, ca dosarul "Petromidia" priveste, printre altele, neefectuarea unor investitii de 15 milioane dolari si diminuarea unor taxe catre bugetul de stat insumand sute de miliarde de lei.
Dinu Patriciu este acuzat de inselaciune, spalare de bani si evaziune fiscala.

Ancheta complexa la imperiul Rompetrol

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, unde se afla dosarul spre instrumentare, politisti de la Directia de Investigare a Fraudelor si Directia Cercetari Penale din cadrul Politiei Romane si specialisti de la Oficiul National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor fac verificari sub mai multe aspecte ce tin de derularea activitatii postprivatizare a SC Petromidia SA.
Anchetatorii au dispus inceperea urmaririi penale impotriva lui Dinu Patriciu, Sorin Marin, Alexandru Nicolcioiu, Florin Eric Chis si Constantin Adrian Volintiru, toti din conducerea SC Rompetrol Rafinare SA, precum si fata de cenzorii societatii.
In timpul investigatiilor au rezultat date conform carora Patriciu nu si-a indeplinit obligatiile contractuale privind efectuarea unor investitii tehnologice de 15 milioane de dolari.
Totodata, in baza controlului efectuat in anul 2003 de catre Directia Controlului Fiscal Constanta, anchetatorii au constatat ca in contabilitatea SC Rompetrol Rafinare SA nu au fost inregistrate tranzactii financiare ce au avut drept urmare diminuarea taxelor si impozitelor catre stat in valoare de aproximativ 300 de miliarde de lei. Patriciu a respins toate cele trei invinuiri ce i-au fost aduse, sustinand ca sunt nereale.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.