Distribuirea unor compensatii de 1,25 miliarde de dolari oferite de compania Philip Morris, producatoarea tigaretelor Marlboro, pentru stingerea unei dispute pe tema contrabandei, a provocat discutii aprinse in randul liderilor europeni, transmite Me
Distribuirea unor compensatii de 1,25 miliarde de dolari oferite de compania Philip Morris, producatoarea tigaretelor Marlboro, pentru stingerea unei dispute pe tema contrabandei, a provocat discutii aprinse in randul liderilor europeni, transmite Mediafax.
Prezent la reuniunea de la Luxembourg a ministrilor de Finante din 10 state membre ale Uniunii Europene (printre care Germania, Franta, Spania, Portugalia si Grecia), ministrul german Hans Eichel a spus ca este multumit de sugestia ca banii sa fie alocati in functie de cota de piata a companiei in fiecare tara, ca si de nivelul de contrabanda. Alti oficiali au obiectat insa la aceasta propunere.
Potrivit oficialilor europeni, Comisia Europeana ar dori sa-i revina 9,7 la suta din compensatiile oferite, dar ministrul german al Finantelor considera ca procentul este prea mare. Comisia Europeana a fost implicata timp de patru ani intr-o batalie juridica cu firme ca Philip Morris, R.J. Reynolds si Japan Tobacco, pe care le-a acuzat ca incurajeaza activitatile de contrabanda pentru a putea eluda taxele europene.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.