Deputatii au aprobat, luni, transmiterea cu plata a imobilelor situate in Satul Francez, pe o suprafata de 5,2 hectare, din domeniul privat al statului si din administrarea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), in domeniul priva
Deputatii au aprobat, luni, transmiterea cu plata a imobilelor situate in Satul Francez, pe o suprafata de 5,2 hectare, din domeniul privat al statului si din administrarea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), in domeniul privat al municipiului Bucuresti si in administrarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), care face obiectul unei ordonante emise in 2005, informeaza agentia Mediafax.
Plata imobilelor transmise, in valoare de 11,7 milioane de euro, se va efectua esalonat de catre CGMB, conform unui grafic cuprins in actul normativ si care a fost modificat de Comisie in ceea ce priveste termenele din acest an. Suprafata de 51.976,08 mp este teren proprietate privata a municipiului Bucuresti. AVAS a primit, in baza unei alte ordonante din 1998, cu titlul de dare in plata - in contul creantei detinute asupra debitorului SC World Trade Center - o serie de 29 de constructii, situate pe Soseaua Nordului, sector 1, reprezentand Satul Francez. Ordonanta din 2005 a aparut din cauza ca AVAS avea dificultati in valorificarea imobilelor, deoarece terenul pe care erau amplasate apartinea municipiului Bucuresti. Forma adoptata de deputati este cea rezultata din Comisia de administratie, dar dezbaterea a inceput dupa mai multe interventii de natura juridica. Liderul deputatilor PPRM, Lucian Bolcas, ceruse chiar retrimiterea la Comisie pentru clarificari, fiind sustinut si de deputatul PSD, Valeriu Zgonea.
Presedintele Camerei, Adrian Nastase, a fost de alta parere si, dupa ce a dat mai multe detalii asupra acestei situatii, a apreciat ca nu vede ratiunile care sa stea la baza retrimiterii la Comisie. El a cerut opinia presedintelui Comisiei juridice, Sergiu Andon, in ceea ce priveste aspectele juridice reclamate de PPRM, iar, dupa ce acesta s-a pronuntat, actul normativ a fost votat pe articole. Votul final va fi exprimat intr-o alta sedinta, iar Camera Deputatilor are calitatea de camera decizionala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.