Confederatia sindicala CNS Cartel Alfa este decisa sa actioneze in instanta Executivul, daca acesta nu va anula hotararea privind lista medicamentelor compensate si gratuite. Organizatia sindicala spune ca aceasta lista a fost promovata ilegal, fara
Confederatia sindicala CNS Cartel Alfa este decisa sa actioneze in instanta Executivul, daca acesta nu va anula hotararea privind lista medicamentelor compensate si gratuite. Organizatia sindicala spune ca aceasta lista a fost promovata ilegal, fara avizul Consiliului de Administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.
Vicepresedintele Cartel Alfa, Adrian Cojocaru, a anuntat, ieri, ca, la inceputul acestei saptamani, Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, a depus la Secretariatul General al Guvernului o sesizare impotriva adoptarii acestei hotarari. "Noul sistem de compensate si gratuite este in defavoarea asiguratului, care trebuie sa plateasca pentru medicamente mai mult decat inainte", a precizat vicepresedintele Cojocaru, care, pana la jumatatea anului trecut a facut parte din conducerea CNAS. Acesta a mai adaugat ca noile liste de medicamente permit acordarea a maximum trei medicamente pe luna pentru bolnavii cronici. Conducerea confederatiei Cartel Alfa a anuntat ca asteapta din partea Guvernului un raspuns in cel mult 30 de zile. In caz contrar, pentru a obtine anularea hotararii, reprezentantii organizatiei sindicale vor da in judecata Executivul. In alta ordine de idei, vicepresedintele Adrian Cojocaru a mai anuntat constituirea Asociatiei "Alianta Asiguratilor pentru Sanatate". Asociatia va sustine si apara interesele celor aproximativ doua milioane de asigurati din Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.