Deputatii au adoptat ieri Ordonanta de Urgenta conform careia producatorii agricoli cu suprafete cultivate de pana la cinci hectare beneficiaza, de la 1 martie, de bonuri valorice pentru procurarea de samanta, ingrasaminte chimice si pesticide in val
Deputatii au adoptat ieri Ordonanta de Urgenta conform careia producatorii agricoli cu suprafete cultivate de pana la cinci hectare beneficiaza, de la 1 martie, de bonuri valorice pentru procurarea de samanta, ingrasaminte chimice si pesticide in valoare de 1,5 milioane lei/ha, pentru culturile care se infiinteaza in primavara anului 2005, cu exceptia culturilor de porumb, ovaz si plante furajere. Bonurile valorice se acorda cu titlu gratuit producatorilor persoane fizice care au in proprietate teren arabil, exploatate direct, persoane fizice proprietare de teren arabil organizate in exploatatii agricole fara personalitate juridica sau in societati agricole si persoane fizice proprietare de teren arabil dat in arenda. Vanzarea-cumpararea bonurilor valorice, care au valori nominale de 25.000 lei, 500.000 lei si 1.000.000 lei, este interzisa, ele fiind documente cu regim special. Sumele acordate producatorilor agricoli pentru infiintarea culturilor din toamna anului 2004, care nu au fost utilizate in acest scop, se considera sume necuvenite. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.