Ceea ce parea greu de crezut s-a intamplat: dupa ce saptamani la rand s-au razboit cu patronatele pe tema Codului muncii, acum, liderii sindicatelor au ajuns sa-si imparta "amabilitati" prin presa.
Scindarea survine intr-un moment considerat
Ceea ce parea greu de crezut s-a intamplat: dupa ce saptamani la rand s-au razboit cu patronatele pe tema Codului muncii, acum, liderii sindicatelor au ajuns sa-si imparta "amabilitati" prin presa.
Scindarea survine intr-un moment considerat atat de confederatiile patronale, cat si de catre majoritatea organizatiilor sindicale, prielnic continuarii si definitivarii, la sfarsitul lunii viitoare, a negocierilor privind modificarea Codului mucii. Ruptura din sanul sindicatelor, dezvaluita de "Curierul National" inca de ieri, a fost confirmata la putin timp si de un comunicat oficial venit din partea CNSLR Fratia.
Scandalul iscat intre sindicate a fost generat de reuniunea consultativa de duminica trecuta de la Snagov. In comunicat se precizeaza ca "dl Marius Petcu nu a fost invitat si nu a participat la aceasta intalnire".
La final, se mentioneaza ca CNSLR Fratia nu recunoaste autoritatea reuniunii de la Snagov, in ceea ce priveste Codul muncii si nu isi va modifica strategia si calendarul actiunilor de protest.
Conform propriilor afirmatii, Marius Petcu, liderul CNSLR Fratia, a ajuns sa fie considerat de catre colegii sindicalisti drept "artizanul unor miscari de culise". "Nu noi am dat tonul acestui conflict. Inainte de reuniunea de la Snagov cu primul-ministru nu mi-au dat nici macar un telefon. Nu am nevoie sa-i acuz, ci doar vreau sa subliniez faptul ca mi s-ar parea lipsit de fair-play sa ajung sa transez cu Guvernul negocierile pe Codul muncii", ne-a marturist Marius Petcu. Convingerile liderului CNSLR Fratia sunt intarite de afirmatiile colegului sau de la Cartel Alfa, Bogdan Hossu. Acesta nu s-a ferit sa-l suspecteze pe Marius Petcu de "cuplaje suspecte". "Dl. Petcu are o refulare vizavi de faptul ca nu a fost invitat la intalnirea de la sfarsitul saptamanii trecute, la Snagov, cu Tariceanu", a spus Bogdan Hossu despre seful CNSLR Fratia. Departe de conflict nu s-a putut tine nici presedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin, care ne-a declarat ca gestul liderului CNSLR Fratia ar fi trebuit sa fie facut in urma unei consultari. "Trebuia sa stam de vorba, sa vedem daca exista intr-adevar o problema", considera Costin.
In tot acest conflict, Marius Petcu ramane insa ferm si asteapta o confirmare din partea liderilor organizatiilor sindicale prezente la intalnirea de la Snagov. "Colegii mei trebuie sa reconfirme faptul ca vor sa ramanem impreuna. Nu mi-a picat bine ca m-au numit artizanul unor miscari de culise. Pentru mine este important sa avem stabilitate, dar nu facand orice compromis cu Guvernul", a mai indulcit tonul pe final Marius Petcu. Presedintele Cartel Alfa spune insa ca cel mai important lucru petrecut pe parcursul intalnirii cu primul-ministru este acela ca Guvernul a dat asigurari ca nu va exercita nici un fel de presiune in randul partenerilor sociali pe parcursul negocierilor pe legislatia muncii. "Acolo s-a discutat o chestiune globala. A fost o tatonare, pentru ca Guvernul era ingrijorat de continuarea actiunilor de protest", afirma Hossu. In completarea sa vine si Dumitru Costin, care spune ca "nu ne-am dus la Snagov sa facem poze cu Tariceanu. Doresc sa mentin spiritul de echipa. Va jur ca nu am mers acolo sa vindem interesele salariatilor din Romania", ne-a declarat in final presedintele BNS.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.