Agentia Nationala pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si Cooperatie a aprobat, prin Ordinul 49/2005, procedura de implementare a programului national pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului pe anul 2005, se arata intr-un comunicat al in
Agentia Nationala pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si Cooperatie a aprobat, prin Ordinul 49/2005, procedura de implementare a programului national pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului pe anul 2005, se arata intr-un comunicat al institutiei. In acest an, suma disponibila pentru acest domeniu este de cinci miliarde de lei.
Programul are ca obiectiv stimularea dezvoltarii mestesugurilor artistice traditionale din Romania, relansarea productiei de obiecte de arta populara si artizanat cu specific traditional, precum si promovarea acestor produse pe pietele nationale si internationale. Prin acordarea de alocatii financiare nerambursabile se urmareste stimularea practicarii mestesugurilor artistice traditionale ca mijloc important de realizare a unor produse de arta populara si artizanat, inspirate din specificul traditional national, imbunatatirea accesului producatorilor de arta populara si artizanat la informatii de piata si facilitarea valorificarii acestor informatii, promovarea produselor de arta populara si artizanat cu specific traditional pe pietele externe, precum si stimularea cererii interne de produse de arta populara si artizanat, conform ANIMMC. Bugetul alocat programului pentru acest an este de cinci miliarde de lei si pot beneficia de prevederile programului toti agentii economici care se incadreaza in categoria Intreprinderilor Mici si Mijlocii, persoanele fizice sau asociatiile familiale autorizate, precum si asociatiile profesionale sau fundatiile care activeaza in domeniul mestesugurilor artistice traditionale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.