Statele Unite si Uniunea Europeana au depasit termenul-limita pentru eliminarea subventiilor acordate companiilor Boeing, respectiv Airbus, punandu-se, astfel, sub semnul intrebarii programele guvernamentale prin care se aloca miliarde de dolari sub
Statele Unite si Uniunea Europeana au depasit termenul-limita pentru eliminarea subventiilor acordate companiilor Boeing, respectiv Airbus, punandu-se, astfel, sub semnul intrebarii programele guvernamentale prin care se aloca miliarde de dolari sub forma de imprumuturi si scutiri de taxe pentru cei mai mari producatori de aeronave din lume, relateaza Washington Times. Cele doua parti parcurg acum un proces incert, in care orice neintelegere ar putea da nastere celui mai costisitor caz prezentat pana acum Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC).
"Regret ca nu s-a putut ajunge la un acord preliminar pana la 11 aprilie. Dar, avand in vedere complexitatea problemelor, probabil ca nu este surprinzator", a afirmat Peter Mandelson, comisarul european al Comertului. Miza acestei "batalii a subventiilor" sunt miliarde de dolari reprezentand imprumuturi, facilitati fiscale si alte forme de asistenta pe care Guvernul SUA si cele ale statelor UE le utilizeaza pentru subventionarea producatorilor de aeronave.
Oficialii celor doua parti s-au aratat, totusi, dispusi sa negocieze in continuare pentru a evita judecarea cazului in cadrul OMC, proces ce ar putea dura pana la doi ani si care ar putea afecta serios cele doua companii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.