Sala Palatului va gazdui, sambata, 23 aprilie, un concert inedit semnat Tudor Gheorghe.
Prin aceasta manifestare cu iz bizantin, Tudor Gheorghe va aduce in constiinta generatiei de astazi una dintre cele mai cumplite suferinte pe care fiinta
Sala Palatului va gazdui, sambata, 23 aprilie, un concert inedit semnat Tudor Gheorghe.
Prin aceasta manifestare cu iz bizantin, Tudor Gheorghe va aduce in constiinta generatiei de astazi una dintre cele mai cumplite suferinte pe care fiinta omeneasca a trait-o vreodata. Frumusetea literara a poeziilor scrise in inchisorile comuniste contrasteaza intr-o sumbra ironie cu acele destine consumate in spatele gratiilor, in arsita Baraganului sau la Canal.
''Cu Iisus in celula'' este un concert al evocarii unor vremuri gri, maniera muzicala abordata de maestrul Tudor Gheorghe impreuna cu Marius Hristescu fiind una speciala, noua, maestrul fiind acompaniat de aceasta data nu de o orchestra simfonica, asa cum am fost obisnuiti la ultimele concerte pe versuri culte, ci de formatia vocala Gratia Ecumenica, formata din sase solisti. Pretul biletelor variaza intre 200.000 si, respectiv, 600.000 de lei. Succesul, cariera si evolutia lui Tudor Gheorghe pot parea "venite de la sine", dar in spatele uriasului succes se gasesc ani de munca inversunata, de studiu intens si de multe oprelisti si nevoi. Avand nenumarate probleme - adevarate ciocniri - cu organele de represiune din perioada comunista, lui Tudor Gheorghe i s-a interzis aparitia in public pentru aproape zece ani, pana la Revolutia din '89.
Astazi, Tudor Gheorghe isi continua neobosit cariera inceputa in 1966, sustinand in continuare recitaluri in tara si strainatate si interpretand roluri dintre cele mai diverse pe scena Nationalului craiovean.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.