Adunarea Genarala a Federatiei Romane de Fotbal a decis ieri modificarea sistemului competitional, sezonul urmator urmand sa fie unul de tranzitie pentru ca, in campionatul 2006-2007 sa se ajunga la o Divizie A cu 18 echipe, din care sa retrogradeze
Adunarea Genarala a Federatiei Romane de Fotbal a decis ieri modificarea sistemului competitional, sezonul urmator urmand sa fie unul de tranzitie pentru ca, in campionatul 2006-2007 sa se ajunga la o Divizie A cu 18 echipe, din care sa retrogradeze patru direct, doua serii de cate 18 in B si sase de cate 18 in C. Asadar, in sezonul urmator din Divizia A vor retrograda doar doua echipe, urmand ca din Divizia B sa vina patru. Hotararea a fost luata in unanimitate de cei 223 de membri prezenti, in ciuda gravelor probleme financiare cu care se confrunta fotbalul romanesc. In acest moment, 11 cluburi din prima divizie au o datorie insumata de 19,6 milioane de euro catre bugetul de stat, iar Sebastian Bodu, seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, a anuntat in acest weekend ca institutia pe care o conduce nu va avea mila fata de nici un datornic. In replica la declaratiile angajatului de la Ministerul de Finante, Dumitru Dragomir, presedintele LPF, a tinut ieri o adevarata cuvantare in Adunarea Generala. Profitand de prezenta lui Angel Maria Villar, presedintele federatiei spaniole si vicepresedinte la FIFA si la UEFA, Mitica s-a lansat intr-un atac dur la adresa guvernantilor, dar si a presei. "Majoritatea echipelor de aici sunt in pragul desfiintarii. Am cerut facilitati, pentru ca vrem sa platim impozitele ca orice cetatean al acestei tari", a pretins Mitica, uitand ca suma colosala la care se ridica datoria provine tocmai din impozitele neplatite la timp ce cluburi. "Asa cum stapanul invata sluga hoata, Guvernul ne invata pe noi sa furam. Nici un gurvern din cele care s-au succedat in ultimii 15 ani nu a dat un cent la fotbal. Mircea Sandu pleaca de la federatie acum, cand a invatat meserie. El este fortat de un curent politic, dar si de unul mediatic, iar in presa stie toata lumea ca sunt corupti mai mari decat in fotbal. Campionatul nostru este mult mai curat, dar presa a inceput sa scrie din nou de blaturi fiindca le-a scazut tirajul", a clamat Mitica. El i-a laudat pe patronii care au evitat ani de zile sa plateasca impozitele. "Acesti oameni ar trebui declarati eroi, nu urmariti penal, pentru ca s-au chinuit sa tina niste echipe din banii lor", a mai spus Mitica, avertizand ca, daca nu va reusi sa determine puterea sa reesaloneze datoriile fotbalului, se va retrage din functie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.