Comisia de cenzori a FRF a facut un raport pe marginea bilantului financiar pe 2004, descoperind o serie de nereguli comise de Mircea Sandu si subalternii sai. Una dintre ele este felul in care s-au decontat cheltuielile facute cu deplasarile in stra
Comisia de cenzori a FRF a facut un raport pe marginea bilantului financiar pe 2004, descoperind o serie de nereguli comise de Mircea Sandu si subalternii sai. Una dintre ele este felul in care s-au decontat cheltuielile facute cu deplasarile in strainatate ale echipei nationale, de care se ocupa firma de turism Visit Romania. Astfel, aceasta a primit bani de la federatie in baza unei facturi globale, pe care era inscrisa doar suma totala, de ordinul zecilor de mii de euro, fara o detaliere a cheltuielilor. Laurentiu Manolescu, presedintele Comisiei de cenzori, a solicitat celor de la Visit Romania acte suplimentare, insa acestia au sustinut ca factura prezentata este singurul document primit de la partenerii straini, mai exact de la hotelul unde au locuit "tricolorii". Visit Romania este o firma care se ocupa de deplasarile echipei nationale de multi ani, surse federale sustinand, de-a lungul timpului, ca aceasta i-ar apartine chiar lui Mircea Sandu. Dumitru Costin, patronul divizionarei B International Pitesti, a propus sa se renunte la colaborarea cu Visit Romania si sa se organizeze o competitie intre agentiile de turism care doresc sa organizeze aceste deplasari, iar Nasul s-a facut ca e de acord. Au fost enumerate si alte nereguli contabile, situate, prin comparatie cu cea descrisa mai sus, la nivelul "gainariilor". Una dintre ele a atras in mos deosbit atentia. Un angajat al FRF a fost trimis de urgenta sa cumpere un cadou pentru un oaspete din strainatate. S-a intors cu un ceas, pe care a platit 88 de milioane de lei, insa pe bonul fiscal primit de la magazin scria ca pentru respectiva suma a primit doua ceasuri, unul de 77 de milioane si unul de 11 milioane. Mircea Sandu a explicat ilar cazul: "Vanzatorul de la magazin a vrut sa-si ia si el un ceas si l-a rugat pe omul nostru sa-l treaca pe acelasi bon, asa ca federatia nu a fost pacalita cu nimic". Ba a fost, cu 11 milioane de lei, dar asta nu a avut nici o importanta, fiindca membrii Adunarii Generale au fost in unanimitate de acord cu bilantul contabil al FRF pe 2004. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.