Ieri, la sediul Guvernului si al Ministerului Educatiei si Cercetarii a fost depusa oficial cererea privind introducerea obligatorie a auditului extern in sistemul educational si de cercetare din Romania. Solicitarea a fost insotita de o lista de sem
Ieri, la sediul Guvernului si al Ministerului Educatiei si Cercetarii a fost depusa oficial cererea privind introducerea obligatorie a auditului extern in sistemul educational si de cercetare din Romania. Solicitarea a fost insotita de o lista de semnaturi si persoane de contact. Cererea, efectuata in premiera de un grup format din cateva sute de persoane (universitari, cercetatori, profesori din preuniversitar, studenti, specialisti din zone conexe) constata ca in aceste domenii de activitate nu s-au facut pasii necesari pentru eficientizare, compatibilizare cu Uniunea Europeana, eliminarea coruptiei si a managementului neperformant. Ca prim demers in directia schimbarii starii de fapt actuale, grupul EDU_CER_RO a adresat o scrisoare deschisa institutiilor statului, prin care solicita un audit extern, profesionist, credibil, ca punct de plecare pentru reconstructia sistemelor de educatie, formare profesionala si cercetare din Romania. Lista este deschisa pentru cei care sustin initiativa, la adresa http://www.auditeducer.home.ro/.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.