Steaua a castigat aseara unul dintre cele mai modeste derby-uri cu Dinamo din ultimii ani si devine cea mai serioasa pretendenta la titlul de campioana, unul pe care nu l-a mai castigat de cinci ani. Poate si faptul ca echipa lui Zenga a marcat reped
Steaua a castigat aseara unul dintre cele mai modeste derby-uri cu Dinamo din ultimii ani si devine cea mai serioasa pretendenta la titlul de campioana, unul pe care nu l-a mai castigat de cinci ani. Poate si faptul ca echipa lui Zenga a marcat repede, cap Dica dintre fundasii care alcatuiesc celebrul cuplu comic I. Badea-Tamas, a dus la o alta abordare a partidei. Stelistii au incercat sa tina jocul cat mai departe de poarta propriu, nu s-au omorat cu firea sa creeze ocazii periculoase la poarta lui Gaev, facand multa economie de energie in conditiile in care parcursul din Cupa UEFA ii obliga sa joace aproape fara exceptie doua meciuri pe saptamana. Italianul a mizat pe Dica in linia de atac, in conditiile in care ex-pitesteanul nu a mai facut un meci bun de multa vreme, si a castigat, fiindca "decarul" gazdelor a marcat unicul gol al partidei. Din tribuna oficiala, unde si-a ispasit ultima etapa din cele trei de suspendare primite, Zenga a comandat un joc prudent, mai ales ca Andone avea trei oameni de atac, care mai tarziu au devenit patru prin intrarea lui Zicu. Replica lui Dinamo a fost extrem de palida, Andone trimitand in teren o echipa fara vlaga, fara inspiratie si fara talent. Cele mai mari ocazii ale "cainilor" au fost suturile de la distanta. Unele au fost pe poarta, insa M. Tudor s-a descurcat bine, iar altele in inaltul peluzei, in uralele fanilor stelisti. Singura surpriza a meciului a fost faptul ca s-a acordat un singur cartonas galben, si acela in minutul 85. In conditiile in care UEFA a decis un schimb de experienta care a adus o brigada elvetiana in Ghencea, fotbalistii au lasat obisnuita mentalitate romaneasca la cabine si si-au vazut doar de fotbal. Centralul Busacca a tratat cu dispret cateva simulari, apoi nu au mai existat probleme deosebite, fiind de remarcat doar acuratetea semnalizarilor de la cele doua tuse.
La final, Walter Zenga era un antrenor italian in adevaratul sens al cuvantului. "Derby-urile sunt tensionate, presiunea e mare, asteptarile la fel, asa ca nu e usor. In seara asta echipa nu a avut nevoie de mine, a stiut sa se descurce foarte bine. Sunt multumit ca am castigat. Steaua nu a avut frica, a jucat bine in toate compartimentele, desi jucam miercuri-duminca, iar unii jucatori mai uita ce au de facut. Derby-urile sunt tensionate, e presiune mare", a comentat Walter Zenga. El s-a aratat circumspect in problema titlului. "Am mai spus-o, si Farul ramane in lupta pentru campionat. Avem in fata meciuri foarte importante, ca niste finale, si trebuie sa o luam incet, meci cu meci. Si daca invingem miercuri Rapidul tot nu suntem campioni", a mai spus Zenga. Dorinel Munteanu a admis si el ca spectatorii nu au vazut prea mult fotbal. "Intr-adevar, nu a fost un spectacol deosebit. A fost presiune din afara, cele mai importante sunt cele trei puncte. Noi am marcat repede, apoi inghetat rezultatul. Avem in fata doar cele trei puncte puse in joc, nimic mai mult. Campionatul se joaca pana in ultima etapa, trebuie sa ramanem concentrati si sa luptam pana la final daca vrem sa luam titlul", a declarat la final Dorinel Munteanu, unul dintre putinii remarcati ai jocului. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.