Evolutia stabila a cursurilor de schimb si a paritatii euro/dolar a redus numarul contractelor tranzactionate saptamana trecuta la bursa din Sibiu. Cu toate acestea numarul pozitiilor deschise pe pietele futures si options a urcat la aproape 20.000,
Evolutia stabila a cursurilor de schimb si a paritatii euro/dolar a redus numarul contractelor tranzactionate saptamana trecuta la bursa din Sibiu. Cu toate acestea numarul pozitiilor deschise pe pietele futures si options a urcat la aproape 20.000, existand astfel premisele depasirii, pana la finele lunii, a pragului de 30.000.
Investitorii de la Sibiu si-au mentinut cotatiile sub cele din piata valutara, mizand pe aprecierea monedei nationale, tendinta evidentiata inca de la jumatatea lui martie.
Raportul leu/euro cu scadenta 30 iunie a inceput saptamana la preturi de 3,627 - 3,63 lei, marti euro fluctuand intre 3,611 si 3,631 lei. Pragul de 3,63 lei s-a mentinut si a doua zi, pentru ca in ultimele doua sedinte ale saptamanii euro sa coboare de la 3,628 la 3,612 lei. Dolarul a inceput saptamana la 2,8 lei, pentru ca evolutia paritatii sa aduca pretul apoi la 2,79 lei.
Schimbari minime de pret a inregistrat si paritatea, care a fluctuat intre 1,284 - 1,2925 dolari/euro. Culoarul in care a fluctuat zilnic paritatea a fost deosebit de ingust, ceea ce a limitat numarul de speculatii.
Maximul pe care l-ar putea inregistra euro pana la scadenta ar putea fi cel de 1,3250 dolari, optiunile CALL fiind tranzactionate la un pret de exercitare de 1,305 cu prime de 200 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.