Bateriile de garaje din Bucuresti vor disparea in urmatorii ani, in locul lor urmand sa fie construite parcari supraterane de resedinta.
Procesul fiind de lunga durata, grija primarilor de sector este acum sa castige la buget banii din chiria a
Bateriile de garaje din Bucuresti vor disparea in urmatorii ani, in locul lor urmand sa fie construite parcari supraterane de resedinta.
Procesul fiind de lunga durata, grija primarilor de sector este acum sa castige la buget banii din chiria acestor constructii - care se cifreaza la aproximativ 3,3 milioane de lei pe an pentru un garaj - si depistarea proprietarilor evazionisti. Si, cum suntem in Luna curateniei, autoritatile locale au inceput, sub sloganul "Spatii verzi in locul betoanelor!", sa le demoleze pe cele amplasate ilegal pe domeniul public. Primaria Sectorului 6 a evacuat saptamana trecuta cinci constructii de acest fel din Strada Oboga, cartierul Militari, si una din Drumul Taberei nr. 2. Terenurile aduse la starea initiala au fost transformate in spatii verzi si locuri de joaca pentru copii. Inspectorii verifica in prezent legalitatea amplasarii si functionarii celor peste 3500 de garaje aflate pe teritoriul Sectorului 6. Edilii Sectorului 4 au un proiect care va fi supus dezbaterii publice, urmand sa fie adoptat sub forma unei hotarari a Consiliului local, pentru a deveni document oficial.
Potrivit proiectului, fiecare garaj va avea lipit un numar de identificare, pus la dispozitia proprietarilor de catre Directia Generala de Taxe si Impozite, care va avea un registru-inventar cu toate constructiile de acest tip. (Magda SEVERIN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.