Descindere spectaculoasa a Crimei Organizate in judetul Buzau. Grecul Kovas Panagiotis, acuzat, anul trecut, de parintii a trei tineri eleni ca i-ar fi sechestrat e acestia in vila sa din localitatea Spataru, a fost ridicat, sambata seara, de la domi

Descindere spectaculoasa a Crimei Organizate in judetul Buzau. Grecul Kovas Panagiotis, acuzat, anul trecut, de parintii a trei tineri eleni ca i-ar fi sechestrat e acestia in vila sa din localitatea Spataru, a fost ridicat, sambata seara, de la domiciliu, de ofiterii de la Crima Organizata si de Politia Judiciara Buzau, sustin surse din IPJ Buzau.
Politistii buzoieni au pus in aplicare un mandat de arestare emis recent de catre eleni.
Cetateanul grec, care a fost ridicat fara probleme de la domiciliul sau din Spataru, a fost escortat la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, urmand ca judecatorii Curtii sa analizeze posibilitatea prelungirii mandatului de arestare emis de greci si sa hotarasca extradarea lui Panagiotis in baza cererii autoritatilor elene.
Sursele citate nu au precizat care sunt infractiunile de care Panagiotis este acuzat, insa se pare ca parintii tinerilor i-ar fi adus grecului alte invinuiri decat cele din vara anului trecut.
Grecul Kovas Panagiotis a ajuns sa fie cunoscut dupa ce, in vara anului 2004, familiile a trei tineri eleni au venit in Romania si l-au acuzat, printre altele, ca le-ar fi sechestrat copiii in vila sa de la Spataru.
Mai mult, conationalii lui Panagiotis l-au acuzat pe acesta ca i-ar indoctrina si i-ar droga pe cei trei tineri.

Urmarit local

Recent, in presa elena a aparut informatia conform careia Kovas este urmarit de Interpol, iar pe numele lui ar fi fost emis un mandat de arestare sau de aducere. Ulterior, Biroul National Interpol grec a transmis IJP Buzau o adresa prin care aducea la cunostinta autoritatilor buzoiene ca Panagiotis este dat doar in urmarire locala in Grecia. Potrivit legislatiei, grecul nu putea fi ridicat din Romania decat dupa ce Interpolul il dadea in urmarire internationala, ceea ce s-a si intamplat dupa cateva zile. Inainte de a fi dat in urmarire prin Interpol, Kovas Panagiotis a declarat ca, daca este cazul, se va pune la dispozitia anchetatorilor greci. Potrivit propriilor declaratii, el urma sa-si ia ramas bun de la localnicii din Spataru, unde a locuit in ultimii ani, la slujba de duminica de la biserica. Dupa care ar fi plecat in Grecia, impreuna cu o echipa de jurnalisti din tara sa, carora le-a cerut ajutorul pentru a se intoarce in siguranta in Grecia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.