Curtea de Apel Bucuresti judeca, astazi, recursul formulat de aparatorii controversatului om de afaceri Omar Hayssam, impotriva mandatului de arestare preventiva, emis la 6 aprilie a.c. Activitatea firmelor pe care Omar le patroneaza a intrat si in a
Curtea de Apel Bucuresti judeca, astazi, recursul formulat de aparatorii controversatului om de afaceri Omar Hayssam, impotriva mandatului de arestare preventiva, emis la 6 aprilie a.c. Activitatea firmelor pe care Omar le patroneaza a intrat si in atentia inspectorilor fiscali, declansandu-se o serie de verificari pentru a stabili daca prin intermediul acestora s-au comis ilegalitati.
Sirianul, trimis dupa gratii pentru 29 de zile si acuzat de inselaciune si asociere in vederea savarsirii de infractiuni, spera sa fie cercetat in stare de libertate, avand in vedere afectiunile psihice de care sufera inca din 1981. In acelasi timp, la 12 firme ale lui Hayssam, Directia de Inspectie Fiscala a inceput o serie de verificari. Alte 50 de societati suspectate ca ar avea legatura cu acesta vor fi cercetate. Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sebastian Bodu, sustine ca, prin astfel de controale, se vor impune modificarile codului de procedura, in sensul descurajarii evaziunii fiscale prin infiintarea de noi firme. Hayssam, suspectat de infractiuni financiare, dar si ca ar fi implicat in rapirea celor trei jurnalisti in Irak, se afla in arest de aproape o saptamana. ,,Verificarile au inceput de mult timp, nu de acum. Sunt, parca, vreo 12 firme verificate si ancheta s-a facut la solicitarea Parchetului. In prezent, sunt sase inspectori fiscali care lucreaza pentru Parchet in aceste dosare. Magistratii ne-au solicitat sa extindem controlul si la alte firme", a declarat, pentru postul national de radio, presedintele ANAF. Acesta nu poate sa spuna insa cand se vor finaliza toate aceste verificari, avand in vedere ca sunt foarte multe firme aflate in vizorul inspectorilor fiscali.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.