In cadrul conferintei de presa a Organizatiei judetene a democratilor brasoveni, deputatul Ioan Dumitru Puchianu si-a exprimat vehement dezamagirea fata de atitudinea guvernantilor in privinta respectarii acelor puncte din Programul de guvernare ce p
In cadrul conferintei de presa a Organizatiei judetene a democratilor brasoveni, deputatul Ioan Dumitru Puchianu si-a exprimat vehement dezamagirea fata de atitudinea guvernantilor in privinta respectarii acelor puncte din Programul de guvernare ce privesc Brasovul. Concret, este vorba de sprijinirea productiei de tractoare prin continuarea subventionarii agricultorilor si construirea Aautostrazii Brasov - Bors.
"Incep sa-mi pun destule semne de intrebare privind buna-credinta a functionarilor guvernamentali... La sfarsitul lunii martie, Guvernul trebuia sa aprobe hotararea privind introducerea pe lista de subventionare a agricultorilor, alaturi de motorina si de seminte, si a tractoarelor si utilajelor agricole. Ceea ce nu s-a intamplat, motivandu-se prin absenta avizului Consiliului Concurentei. La inceputul saptamanii, desi nu era datoria mea, am discutat cu Mihai Berinde, presedintele institutiei, obtinand avizul. Numai ca hotararea nu a intrat in vigoare, fiind retrimisa Guvernului, mai pierzandu-se o saptamana, de-abia pe 7 aprilie aprobandu-se HG nr. 276, prevazand doar 250 miliarde pentru tractoare si utilaje. Suma infima, fie numai amintind de cele 700 de miliarde lei incluse in bugetul pe acest an de catre guvernarea anterioara sau de cele 500 de miliarde lei promise noua de actualii guvernanti... Pe deasupra, intorcandu-ma la Brasov, am observat, la Saftica, o expozitie de tractoare si utilaje agricole, toate numai din import, in mijlocul participantilor fiind si Nicolae Flaviu Lazin, secretar de stat in Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale - membru al PNL si, pana de curand, intermediar al unui importator de asemenea utilaje agricole impreuna cu alti oficiali din acelasi minister.
Uzina Tractorul a fost pur si simplu ignorata de catre organizatori, anume Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Tractoare si Masini Agricole din Romania! Poate dl Tariceanu, ca fost presedinte al acestei asociatii, ne poate explica motivele... L-am intrebat pe directorul de la Tractorul, ing. Serban, daca stia de aceasta expozitie-targ si mi-a confirmat banuiala ca nu fusese instiintat. Probabil ca exista interese din partea celor prezenti acolo, totodata si cei care plimba hartiile trimise de parlamentarii brasoveni privind privatizarea societatilor din judet si acordarea de facilitati agricultorilor, ca firma brasoveana sa nu fi fost prezenta aici..."
Deputatul democrat sustine ca nu doreste decat respectarea promisiunilor electorale si a Programului de guvernare, neavand explicatii asupra aparitiei unui hiatus intre guvernanti si parlamentari. "Deocamdata ne aflam inca intr-o prelungita <> in ceea ce priveste atitudinea fata de guvernanti. Ne vom nuanta insa aceasta atitudine, daca lor va continua sa nu le pese de semnalele primite de la societatea civila si de la noi.
Exista o diferenta intre cei care au cascavalul si-l taie cum vor, si ceilalti, fiindu-ne jena ca la fiecare sfarsit de saptamana, cand ne intalnim cu alegatorii, sa le explicam de ce nu se face autostrada, de ce la Tractorul nu se lucreaza cum ar trebui... Ei, guvernantii, uita ca noi, parlamentarii, avem o cheie, numita motiune de cenzura, si o putem folosi", a incheiat deputatul Puchianu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.