Printul Charles, mostenitorul coroanei britanice, si iubita sa, Camilla Parker Bowles, si-au oficializat relatia, dupa 34 de ani de asteptare si o zi de amanare.
Sute de politisti si ziaristi au impanzit strazile oraselului Windsor, situat la
Printul Charles, mostenitorul coroanei britanice, si iubita sa, Camilla Parker Bowles, si-au oficializat relatia, dupa 34 de ani de asteptare si o zi de amanare.
Sute de politisti si ziaristi au impanzit strazile oraselului Windsor, situat la circa 50 de kilometri vest de Londra, dominat de impresionantul Castel Windsor. Casatoria civila a printului Charles a avut loc la Windsor Guildhall, la ceremonie fiind prezente doar 28 de persoane, apropiati ai cuplului. A urmat o slujba de binecuvantare a cuplului, oficiata de arhiepiscopul de Canterbury, la cCapela St. George, la care au participat peste 800 de persoane, printre care regele Bahreinului, fostul cuplu regal al Greciei, Constantin si Ana Maria, sase printi si cinci printese din Norvegia, Olanda, Romania, Arabia Saudita si Iugoslavia.
Imediat dupa binecuvantare, Charles si Camilla au plecat in Scotia, unde isi petrec luna de miere. Casatoria a fost amanata cu o zi pentru ca printul Charles, arhiepiscopul de Canterbury si premierul Tony Blair sa participe la funeraliile Papei Ioan Paul al II-lea.
Printul Charles si-a petrecut intreaga viata intr-un rol nu foarte bine definit, in asteptarea momentului cand ar trebui sa-i succeada mamei sale, regina Elizabeth a II-a. Lunga si tumultuoasa sa relatie cu Camilla Shand a inceput in anii '70, insa ea s-a casatorit cu Andrew Parker Bowles. Charles se casatoreste si el, in iulie 1981, cu Diana Spencer, care foarte rapid capata o popularitate mai mare decat el si devine imaginea unei monarhii europene moderne si stralucitoare. Dupa nasterea celor doi fii ai sai, Charles isi reia relatia cu Camilla si se separa de Diana in 1992, divortand in 1996.
Dupa moartea Dianei in 1997, Charles are o relatie aproape conjugala cu Camilla si incearca sa determine publicul sa o accepte in calitate de partenera oficiala. Dupa moartea Dianei, Camilla reuseste se se impuna treptat.
Aparitia numelui sau in situatia contabila a printului Charles in 2004 este aproape o certificare a statutului ei, desi a provocat dezaprobare in unele cercuri. Dupa oficializarea relatiei cu Charles, Camilla a devenit ducesa de Cornwall, dar nu va utiliza titlul de regina decat dupa ce Charles va deveni rege.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.