Saptamana aceasta va avea loc la Bucuresti a treia editie a Concursului International de Proiecte de Informatica InfoMatrix 2005, organizat in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Inspectoratul Municipiului Bucuresti de catre Lumina Institutii de I
Saptamana aceasta va avea loc la Bucuresti a treia editie a Concursului International de Proiecte de Informatica InfoMatrix 2005, organizat in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Inspectoratul Municipiului Bucuresti de catre Lumina Institutii de Invatamant.
Concursul, care va avea loc in perioada 14 - 18 aprilie, este structurat pe patru sectiuni (programare, crearea si folosirea unui sistem, computer art si desktop publishing) si are scopul valorificarii capacitatilor creative ale elevilor prin stimularea activitatilor tehnico-aplicative in domeniul informatic.
La editia de anul acesta s-au inscris participanti din 41 de tari de pe cinci continente, fiind evaluate 2001 proiecte.
La etapa finala sunt asteptati 100 de elevi si 50 de profesori, iar numarul proiectelor selectate pentru evaluarea finala este de 66, dintre care 22 din Romania.
Initiatorul si principalul sponsor al concursului este consortiul educational Lumina Institutii de Invatamant, iar printre parteneri se numara Ministerul Educatiei, Inspectoratul Scolar Bucuresti, The International School of Bucharest, Liceele Internationale de Informatica Bucuresti si Constanta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.