Bilantul mortilor provocate de virusul Marburg in Angola a ajuns la 173, iar Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca inca patru tari se afla in alerta din cauza epidemiei, relateaza CNN. Desi oficialii din domeniul sanatatii se chinuie sa limi
Bilantul mortilor provocate de virusul Marburg in Angola a ajuns la 173, iar Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca inca patru tari se afla in alerta din cauza epidemiei, relateaza CNN. Desi oficialii din domeniul sanatatii se chinuie sa limiteze extinderea bolii, Republica Democratica Congo, Nambia, Zambia si Congo au fost avertizate sa ia masuri de prevedere de urgenta si sa fie in alerta pentru o eventuala epidemie a bolii provocata de virusul Marburg, care este asemanator Ebolei.
Angola, care nu a fost considerata ca fiind "o zona fierbinte" pentru virus, se straduieste din rasputeri sa limiteze epidemia care s-a extins deja in alte patru provincii.
Desi guvernele straine cat si organizatiile de sanatate au trimis echipe medicale in zona, situatia este totusi foarte grava, din cauza virulentei bolii si a celor care se tem sa lucreze in spitalele afectate.
Initial, epidemia s-a declansat in provincia Uige, la granita Angolei cu Congo, iar autoritatile au crezut ca este vorba despre Ebola. "Nu exista nici un vaccin sau tratament impotriva virusului Marburg, si boala provocata de acest virus poate fi fatala", a explicat OMS. "In cazul acestei epidemii, majoritatea deceselor au survenit intr-o perioada cuprinsa intre trei si sapte zile de la instalarea simptomelor", a mai mentionat OMS. Virusul Ebola a fost descoperit prima oara cu doar treizeci de ani in urma. Atunci cand loveste devasteaza comunitati intregi, asa cum s-a intamplat in Africa. Transmis prin intermediul fluidelor corporale, virusul ucide 90 la suta dintre victime, in doar cateva zile. Este una dintre cele mai letale boli din lume, fata de care nu exista tratament. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.