Durata studiilor de licenta la Academia de Studii Ecnomice din Bucuresti va fi de trei ani, atat la zi, cat si la distanta, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, rectorul ASE, prof. univ dr. Ion Rosca. Admiterea la invatamantul cu prezenta in c
Durata studiilor de licenta la Academia de Studii Ecnomice din Bucuresti va fi de trei ani, atat la zi, cat si la distanta, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, rectorul ASE, prof. univ dr. Ion Rosca. Admiterea la invatamantul cu prezenta in campus se va face pe baza rezultatelor din liceu (10% pondere in nota finala), de la bacalaureat (20%) si a punctajului obtinut la examenul sistem test grila (70%) organizat in perioada 25-27 iulie. Admiterea la invatamantul la distanta se face numai pe baza mediei din liceu.
Cifra de scolarizare a ciclului de licenta pentru cele 10 facultati ale ASE (Cibernetica, Comert, Contabilitate, Economie Agroalimentara, Economie Generala, Finante, Management, Marketing, Relatii Economice Internationale si Studii Economice in Limbi Straine) este de 11.965 de locuri, dintre care 5475 de locuri (3040 subventionate de la buget) la invatamantul cu prezenta in campus si 6490 de locuri pentru invatamantul la distanta (5575 cu taxa).
Inscrierea pentru examenul de admitere la invatamantul de zi se face in perioada 18-22 iulie, iar pentru invatamantul la distanta se vor organiza trei sesiuni de inscriere, in perioadele 18 - 22 iulie, 25 - 29 iulie si 1 - 4 august.
"Noutatea acestui an este desfiintarea colegiilor cu invatamant de zi de la Buzau, Calarasi si Giurgiu, in aceste orase urmand sa functioneze serii de cate 100 de studenti ale facultatilor de Comert si de Economie Agroalimentara. Diplomele obtinute de studentii din aceste orase le confera aceleasi drepturi ca si diplomele obtinute de colegii lor de la Bucuresti", a precizat rectorul Ioan Rosca.
De asemenea, el a anuntat ca economistii specialisti in conceptie si conducere vor fi pregatiti prin gama larga de programe de master ale universitatii. Senatul ASE a fixat pentru anul universitar 2005-2006 o taxa de inscriere la concursul de admitere de 700.000 de lei pentru fiecare optiune de facultate pe care o solicita candidatul, iar scolarizarea pentru invatamantul cu taxa, la toate facultatile, este de 18.000.000 de lei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.