Conducatorii a doua partide politice parlamentare - PUR si PRM - isi bat joc de romanii care i-au investit cu increderea lor, trimitandu-i in Parlament. Dan Voiculescu si Corneliu Vadim Tudor, ambii alesi senatori in urma votului din noiembrie 2004,
Conducatorii a doua partide politice parlamentare - PUR si PRM - isi bat joc de romanii care i-au investit cu increderea lor, trimitandu-i in Parlament. Dan Voiculescu si Corneliu Vadim Tudor, ambii alesi senatori in urma votului din noiembrie 2004, se regasesc in topul absenteistilor de la lucrarile comisiilor parlamentare de specialitate si ale plenului. Colegii parlamentari nici nu mai tin minte de cand i-au vazut ultima data printre ei, mai ales pe umanistul Voiculescu. Vadim Tudor mai vine, din cand in cand, in Sala Omnia, pentru a recita furtunoasele-i declaratii politice. Partea proasta este ca parlamentarii partidelor pe care acestia le pastoresc ii imita, diluand cvorumul necesar adoptarii legilor. Pentru a-si proteja, totusi, imaginea de ales, Voiculescu si Vadim au recurs la o metoda perversa, alegand sa doneze salariile de senator in scopuri caritabile. Ca si cum renuntarea la banii publici i-ar absolvi de stigmatul neparticiparii la procesul legislativ.
Inca de la inceputul sesiunii ordinare, pe 1 februarie 2005, Dan Voiculescu a anuntat ca a luat decizia de a dona indemnizatia de senator Arhiepiscopiei Alba Iulia, pentru activitati filantropice, restul de bani alocandu-i ajutorarii familiilor nevoiase din Valea Jiului, judetul Hunedoara. Dupa aceea, Voiculescu a disparut din Senat. Inceputul lunii martie il gaseste la Londra. In tara se zvonea ca liderul PUR s-a dus in Anglia pentru tratament, ceea ce l-ar fi absolvit intr-o oarecare masura de vina lipsei de la serviciu. Nu a fost asa, intrucat senatorul de 58 ani a precizat ca s-a dus in Anglia pentru a se specializa in comunicare politica. Ba chiar a chemat la Londra, in aceasta saptamana, cativa jurnalisti din Romania, pentru ca acestia sa informeze opinia publica ca seful umanistilor chiar sta cu burta pe carte.
Sfidarea alegatorilor
Celalalt "filantrop", Vadim Tudor, spune, de o buna bucata de vreme, ca isi doneaza salariul de senator pentru indestularea amaratilor doritori de "Cina crestina". In ultimul timp, Tribunul a lasat de izbeliste atat partidul, cat si Senatul. Vadim si-a justificat retragerea de la sefia PPRM spunand ca are nevoie de timp liber pentru a pune pe picioare un postul de televiziune, Cosmos TV, fara de care PPRM "se prezinta degeaba la alegeri", un post de radio, si pentru a-si finaliza teza de doctorat in Teologie. Nici o promisiune in sensul mai bunei reprezentari a intereselor romanilor in Parlament.
Desi chiulesc pe rupte de la lucrarile Senatului, invocand motive lipsite de temei, Voiculescu si Vadim isi fac timp sa se incaiere prin Tribunale. La inceputul lunii februarie, Dan Voiculescu a anuntat ca il da judecata pe Vadim, pe motiv de afirmatii calomnioase. Tribunul il acuzase pe Voiculescu de implicare intr-o campanie defaimatoare indreptata impotriva antrenorilor lotului national de gimnastica feminina, Octavian Belu si Mariana Bitang. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.