O suta de femei, cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani, si-au expus trupurile seara trecuta intr-o galerie de arta din Berlin. Purtand doar colanti transparenti si avand trupul uns cu ulei, femeile au realizat proiectul artistic intitulat "VB55" i
O suta de femei, cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani, si-au expus trupurile seara trecuta intr-o galerie de arta din Berlin. Purtand doar colanti transparenti si avand trupul uns cu ulei, femeile au realizat proiectul artistic intitulat "VB55" in sala principala a unuia dintre cele mai importante muzee din capitala Germaniei, Noua Galerie Nationala, construit dupa proiectul arhitectului Bauhaus Mies van der Rohe. Proiectul "VB55", tablouri vii, este opera artistei new-yorkeze de origine italiana Vanessa Beecroft. "Este provocator si, in acelasi timp, agresiv pentru audienta. (...) Nu este nici incantator, nici senzual si, in nici un caz, frumos", a declarat Beecroft pentru Reuters. Artista in varsta de 45 de ani nu se afla la prima initiativa de acest gen. In 2000, la Viena, ea a prezentat proiectul "VB45", la care au participat 45 de femei goale. (C.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.