Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, intemnitat la Penitenciarul Rahova, vrea sa rupa legaturile cu PPRM si cu reprezentantii acestui partid. Anuntul a fost facut ieri de deputatul Nati Meir, proaspat exclus din formatiunea lui Co
Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, intemnitat la Penitenciarul Rahova, vrea sa rupa legaturile cu PPRM si cu reprezentantii acestui partid. Anuntul a fost facut ieri de deputatul Nati Meir, proaspat exclus din formatiunea lui Corneliu Vadim Tudor. Meir, care i-a facut mai multe vizite lui Cozma la puscarie, pledeaza insistent pentru eliberarea fostului ortac-sef, apreciind drept ilegala revocarea decretului de gratiere emis la sfarsitul mandatului de Ion Iliescu. Intr-un comunicat de presa difuzat ieri, Nati Meir relateaza cum a reactionat Miron Cozma la auzul vestii ca aparatorul sau a fost dat afara din PPRM: "Doresc sa fac cunoscut faptul ca am fost contactat astazi (ieri - n.red.) de dl. Miron Cozma care mi-a telefonat din Penitenciarul Rahova, folosindu-se de dreptul sau legal la utilizarea periodica a telefonului public cu cartela. M-a intrebat daca excluderea mea din PPRM schimba ceva in demersurile incepute de mine in sustinerea eliberarii sale. I-am explicat in linii generale motivul excluderii mele din partid, respectiv cererea mea ca PPRM sa isi exprime un punct de vedere clar referitor la scrisoarea d-lui Petre Turlea publicata in ziarul "Tricolorul" de ieri, scrisoare in care se faceau afirmatii cel putin nepotrivite la adresa evreilor. Dl. Cozma a afirmat ca imi impartaseste punctul de vedere si mi-a adus la cunostinta faptul ca a cerut d-lui Funar sa anuleze vizita la penitenciar pe care intentiona sa o faca marti, 12.04.2005, pentru a-l intalni. Totodata a precizat ca nu mai doreste sa continue colaborarea cu dl. av. Viorel Dumitrescu, ultima data cand acesta il va reprezenta fiind la urmatorul termen de judecata ce va avea loc in circa doua saptamani. Dl. Cozma a subliniat faptul ca vrea sa intrerupa orice legatura cu PPRM si a mai facut unele afirmatii despre dl. Corneliu Vadim Tudor a caror redare nu o consider potrivita aici". In comunicatul emis ieri, Nati Meir mai precizeaza ca va continua demersurile incepute pentru eliberarea lui Miron Cozma si va "solicita neintrerupt sprijinul marilor personalitati ale lumii in vederea realizarii acestui obiectiv". Deputatul de origine israeliana a anuntat pentru luni, 11 aprilie, o conferinta de presa in care va comenta excluderea sa din PPRM.
Tot luni, vicepresedintele PPRM Lucian Bolcas va anunta, in plenul Camerei Deputatilor, retragerea sprijinului politic pentru deputatul Nati Meir. Bolcas a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca Nati Meir nu s-a remarcat prin nimic in activitatea sa parlamentara. "Domnul Nati Meir este un om caruia ii place sa faca foate mult zgomot in jurul domniei-sale. Cred ca este singura modalitate a domniei-sale de a afirma ca exista", a apreciat Lucian Bolcas. Intrebat de ce Meir a fost pus, in aceste conditii, pe listele parlamentare ale PRM, Bolcas a raspuns ca, la acea vreme, Nati Meir "s-a apropiat" de PRM declarand ca impartaseste idealurile acestei formatiuni politice. "A afirmat ca ca a contribuit la realizarea de contracte cu consultanta noastra din Israel", a adaugat Bolcas.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.